Business Developer Digital Investment NOM 13-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Business Developer Digital Investment NOM 13-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Over Innoveren

 • Investor Readiness Program
Internationaliseren
 • Internationalisering bij de NOM

  • Over Innoveren
   • Investor Readiness Program
  • Internationaliseren
   • Internationalisering bij de NOM
   • Het EU-Handelsprogramma
   • Het Facilitatorprogramma
   • Het team

Diverse NOM collega's met elkaar in overleg

Bij de NOM zetten we ons in voor het maken van maatschappelijke en economische impact. We richten ons op bedrijven uit de volgende innovatieve sectoren: Chemie & Energie, AgriFood, Life Sciences & Health, Hightech Systems and Materials, ICT, Watertechnologie & Maritiem. We ontwikkelen programma's en projecten, begeleiden en financieren innovatieve MKB-ondernemers en faciliteren bedrijven die zich in Noord-Nederland willen vestigen of die juist internationale groei-ambities hebben.

De NOM is penvoerder van de European Digital Innovation Hub Noord Nederland (EDIH NN). Met dit project ondersteunen we de maakbedrijven in Groningen, Friesland, Drenthe bij het versnellen van digitalisering, met een focus op autonome systemen.

Dit doen we door het bieden van testruimte, initiëren van netwerkactiviteiten, trainen en opleiden van (potentiële) medewerkers, ondersteunen bij digitale transformatie en toegang tot financiering mogelijk maken. Voor het financieringsgedeelte is de NOM op zoek naar een enthousiaste Business Developer Digital Investment. Loop jij warm voor financieringsvraagstukken van mkb'ers? Ben jij ervan overtuigd dat jij met jouw bijdrage innovatieve ondernemers succesvol gefinancierd kunt krijgen? Lees dan gauw verder.

Wat ga je doen als Business Developer Digital Investment?

Je brengt het financiële landschap in kaart en je gaat bedrijven ondersteunen bij het vinden van investeringen. Je initieert, voert overleggen en onderhandelt met (samenwerkings)partners over de aanpak en koers en fungeert als facilitator en begeleider in processen. Daarnaast ga je een programma ontwikkelen om de financiële haalbaarheid van digitaliseringsplannen te versterken. Ook ga je mogelijkheden onderzoeken voor het ontwikkelen van een nieuwe financieringsregeling, draagt zorg voor omgevingsanalyses en bouwt en onderhoudt contacten

 • Onderzoeken van subsidiëringsmogelijkheden op het gebied van digitale transities en/of autonome systemen.
 • Beoordelen en analyseren van financiële diensten en ontwikkelingen, best practices en instrumenten.
 • Adviseren en begeleiden van bedrijven met het Investor Readiness Programma. Dit gebeurt zowel individueel (per bedrijf) als collectief.
 • Het verbinden van mkb-bedrijven met financieringsinstanties, financiële instellingen en/of investeerders.
 • Het stimuleren van publieke en/of private investeringen ter ondersteuning van de digitale transformatie van bedrijven, in lijn met regionale, nationale en EU-financiering.
 • Mogelijkheden onderzoeken voor het ontwikkelen van een nieuwe financieringsregeling.

De NOM werkt in dit project samen met de projectpartners FME, RUG, NHL Stenden, Hanzehogeschool en Innovatiepact Fryslân. Het hele team bestaat uit zo'n 25 enthousiaste professionals, afkomstig uit alle partnerorganisaties.

Je gaat ook op regelmatige basis samenwerken met andere Digital Investment Officers van de andere EDIH's in Nederland, die eenzelfde programma gaan opstellen.

Wat breng jij mee?

 • Je bent klantgericht en hebt een enorme drive om innovatieve ondernemers verder te helpen. En krijgt dit ook voor elkaar!
 • Je ziet het als een uitdaging om complexe financieringsvraagstukken te analyseren en ondernemers te verbinden met passende financiers. Financiers die niet alleen geld, maar ook toegevoegde waarde bieden middels het delen van kennis, creativiteit, netwerk en ervaring.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt een afgeronde relevante HBO/WO opleiding - in financiële richting
 • Je kent de weg in de alternatieve financieringsmarkt.
 • Kennis van Funding Readiness-programma's is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een salaris tussen de € 3.690 en € 5.629 bruto per maand (gebaseerd op een 40-urige werkweek). Voor jouw persoonlijke ontwikkeling hebben we aandacht, hierover gaan we graag met je in gesprek. We bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 24 vakantiedagen en 21 adv-dagen die ook voor persoonlijke ontwikkeling ingeruild kunnen worden (gebaseerd op een 40-urige werkweek). Daarnaast krijg je 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een netto bijdrage van € 45,- per maand voor je zorgverzekering. Bovendien hebben we een uitstekende pensioenregeling bij het ABP.

Wil je graag bij ons komen werken?

Wij werken actief aan meer bewustzijn rondom inclusie en diversiteit en zijn benieuwd naar jouw verhaal en de weg die je wilt bewandelen. We helpen je graag op die weg richting groei. Zoals we zeggen: groeien begint hier!

Dit werving- en selectie traject is uitbesteed aan Talent in Bedrijf. Wil je graag meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Harold Ezinga, consultant Talent in Bedrijf. Zijn mobiele nummer is 2.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Development Manager
Indicatie salaris (min – max]3690 – 5629
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheBanken/Financiële dienstverlening
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.nom.nl/over-ons/werken-bij-de-nom/vacatures/vacature-business-developer-digital-investment-28-40-uur/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.