CO-Host Omroeporganisatie Groningen 15-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. CO-Host Omroeporganisatie Groningen 15-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Wil je ervaring opdoen in de wereld van radio en televisie? Heb je zin om veel te leren? Bij OOG Radio & TV zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, want OOG is altijd op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde mensen. Voorwaarde is wel dat je geïnteresseerd bent in wat er allemaal leeft en speelt in de stad Groningen. Een aantal vacatures is op basis van vrijwilligerswerk.

Nieuwslezer en bureauredacteur

Op OOG Radio hoor je op het hele uur het landelijke nieuws, maar op werkdagen op ieder halve uur hoor je het OOG Radio Nieuws. Dit is te horen op OOG Radio en bij de kabelkrant op OOG TV. Voor dit nieuwsbulletin zijn we op zoek naar nieuwslezers.
Werkzaamheden

 • Samenstellen van nieuwsbulletin
 • Samenstellen van de weersverwachting
 • Het inspreken van het OOG Radio Nieuws bulletin

Functie-eisen

 • 2 à 3 Dagen van 10.00 tot 17.00 uur beschikbaar, of in ieder geval dagdeel
 • Duidelijke uitspraak van de Nederlandse taal
 • Goed kunnen samenvatten
 • Flexibele instelling
 • Ervaring is een pre, maar geen vereiste
 • Het betreft vrijwilligerswerk

Lijkt jou dit interessant? Meld je dan aan via .


OOG Ochtendshow zoekt medewerkers

OOG Ochtendshow logo

Wil je ervaring opdoen in de wereld van radio en/of streekjournalistiek? Heb je zin om veel te leren? Grijp dan nu je kans bij dé streekomroep van Groningen, want de OOG Ochtendshow zoekt nieuwsgierige Groningers!


Iedere ochtend van 7.00 tot 9.00 uur kun je op OOG Radio luisteren naar de OOG Ochtendshow , een luchtig ochtendprogramma waarbij nieuws centraal staat. Het programma wordt door vrijwilligers gemaakt, die ervoor zorgen dat alle Groningers goed geïnformeerd aan de dag kunnen beginnen.
Om het milieu te sparen werken we zoveel mogelijk in de cloud, dus voor alle functies is computerervaring nodig. Verdere ervaring is mooi, maar niet vereist. We leren je graag alle vaardigheden die je nodig hebt.
Het betreft vrijwilligerswerk .

Bureauredacteur (BR)

Als Bureauredacteur zoek jij het laatste nieuws bij elkaar. Dit verwerk je in de headlines en mediaberichten die we live in de uitzending brengen. We werken in de cloud, dus enige computerervaring is zeer gewenst. Je moet goed zelfstandig en in teamverband kunnen werken. De werkzaamheden vinden plaats tijdens de uitzending. Ervaring is mooi, maar niet vereist. We leren je graag alle vaardigheden die je nodig hebt.
Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar Dagredactie, of naar medepresentator (P2)

Dagredacteur

De dagredacteur zorgt ervoor dat de OOG Ochtendshow nóg leuker wordt! Je regelt interviews voor ons programma en je kunt ook zelf interviews doen. Je schrijft de bijbehorende teksten voor de presentatoren en zorgt er na afloop voor dat onze interviews op de OOG site worden geplaatst.

De functie is niet gebonden aan de uitzendtijden en is daardoor ideaal om te combineren met studie en/of werk. Ervaring is mooi, maar niet vereist. We leren je graag alle vaardigheden die je nodig hebt.
Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar Bureauredactie (BR), of naar presentator (P1+P2)

Co-Host (P2)

Een co-host brengt het nieuws in ons programma, op alle manieren denkbaar.
Je brengt het lokale nieuws in een nieuwsbulletin, waarvan je de tekst ook zelf samenstelt. Daarnaast introduceert je ook de items in ons programma. Ook doe je interviews met gasten, die vooraf goed worden voorbereid.

De functie wordt uitgevoerd tijdens de uitzendtijden van ons programma. Ervaring is mooi, maar niet vereist. We leren je graag alle vaardigheden die je nodig hebt! Je moet de Nederlandse taal goed machtig zijn en teksten kunnen samenvatten.
Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar Presentator (P1), of naar Dagredactie.

Presentator (P1)

Niet alleen kondig je de muziek en items aan, je verzorgt ook de techniek op het mengpaneel. De muziek hoef je niet zelf uit te zoeken, want die wordt aangeleverd door de muziekredactie. Je maakt deel uit van het presentatieduo en brengt verschillende onderdelen van het programma. Ook houd je het draaiboek strak in de gaten en zorg je ervoor dat alles op de juiste tijd wordt gedaan.

De functie wordt uitgevoerd tijdens de uitzendtijden van ons programma. Als je deze functie wilt uitoefenen, is het van belang dat je ervaring hebt in het maken van een radioprogramma en dat je goed een radiomengpaneel kunt bedienen. Daarnaast is er een inwerktraject om je op weg te helpen voor ons programma.

Ben je geïnteresseerd naar één van deze vrijwilligersfuncties? Stuur een mail met jouw motivatie naar .


Programma over nieuws, journalistiek en media op OOG-radio zoekt medewerkers en/of meewerk-stagiairs

In Groningen besteden we -net als in de rest van Nederland- gemiddeld zo'n 8½ uur per dag aan media, waarvan ruim twee uur aan live TV kijken en zo'n drie uur aan het luisteren naar de radio. Gemiddeld waren we in 2018 meer dan twee uur per dag in de weer met onze mobiele telefoons; niet in de laatste plaats natuurlijk met sociale media.

Reden genoeg om een kritisch, journalistiek radioprogramma te maken over de schuivende panelen van het Groningse medialandschap. Kern van de journalistiek is het brengen van betrouwbare informatie en nieuws. Maar hoe weten we wat betrouwbaar en waar is? En krijgen de burgers van Groningen wel het nieuws wat relevant voor hen is? En wie beoordeelt dat?

De grenzen tussen journalistiek en andere media-uitingen, zoals entertainment, kunst, reclame en propaganda, zijn vloeibaar geworden. Iedereen met een smartphone is in principe in staat om tekst, een foto of video te delen met de rest van de mensheid. De rolverdeling tussen journalist en publiek verandert: burgers nemen soms de rol op zich van journalist en journalisten moeten weten waar het publiek zich (online) bevindt.

We zoeken voor een wekelijks radioprogramma over de media in Groningen redactionele medewerkers en/of stagiaires. Het team staat onder leiding van ervaren journalisten Lejo Siepe en Jan Keulen.

We zoeken creatieve medewerkers voor research, bureauwerk, (radio-) reportages en online als stage of op vrijwillige basis. Over de lengte van de stage kunnen we het hebben. Tijdsbesteding: minimaal 2 dagen per week.


Hou je er van om over sport te praten?

Wil jij jezelf ontwikkelen in de sportjournalistiek?

Dan is OOG Sport op zoek naar jou!

Als verslaggever van OOG Sport ga jij, voornamelijk in het weekend, op pad naar sportwedstrijden.


Bij OOG kun je niet alleen ervaring opdoen op het gebied van programma's maken, maar ook op organisatorisch gebied zijn er interessante mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo heeft OOG in het verleden al regelmatig stageplekken aangeboden aan studenten van verschillende opleidingen en studies.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger bij OOG te werken?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJournalist
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheMedia/Uitgeverijen/TV
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.oogtv.nl/info/vacatures/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.