Enthousiaste Docent NT2 rsg de Borgen 26-04-2024

  1. Vacatures Bedum
  2. Enthousiaste Docent NT2 rsg de Borgen 26-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

0,6 - 1 FTE | Vacaturenummer: 2113 | Sluitingsdatum: 13 mei 2024

Deze baan

Heb jij organisatorisch talent, ervaring en affiniteit met anderstalige leerlingen in de leeftijd van 11-18 jaar en ervaring in het onderwijs? Denk jij dat je deze leerlingen snel vertrouwd kunt maken met de Nederlandse taal en gewoontes, hen kunt motiveren om te willen leren en helpen grip op hun toekomst te krijgen? Ben je een stevige, inspirerende persoonlijkheid met visie op onderwijs aan nieuwkomers, heb je een grote mate van geduld en doorzettingsvermogen en ben je vertrouwd met differentiatie en maatwerk?
Dan zien we graag je reactie tegemoet!

Wij zoeken

In verband met de groei van het aantal ISK-leerlingen in onze school, zijn we op zoek naar een enthousiaste docent NT2 voor 0,6-1,0 fte. Je bent mentor van de leerlingen uit jouw groep.
Je wordt opgenomen in een klein en enthousiast team NT-docenten2, dat in samenwerking met vakdocenten de lessen voor deze leerlingen verzorgt.
De ISK-klassen zijn gevestigd op de Woldborg, een kleinschalige vmbo-school te Grootegast.
Wat ga je doen?
Als docent NT2 ben je verantwoordelijk voor het primaire proces in jouw groep (12-15 leerlingen): het leren van de Nederlandse taal en het voorbereiden van de leerlingen op doorstroom naar een volgende groep of naar regulier onderwijs.
We sluiten zoveel mogelijk aan op de leerbehoeften van de leerlingen en bieden daarbij maatwerk. Je screent nieuwe leerlingen bij binnenkomst en stelt op basis van de resultaten een persoonlijk leerplan op. Regelmatig vindt er doorstroom plaats en je bent dan ook continu in contact hierover met je collega's.
Samen met je collega's bedenk je lessen die aansluiten op het thematisch onderwijs binnen de Woldborg of die een aansluiting bieden op het reguliere onderwijs (niet alle kinderen stromen uit naar onderwijs op de Woldborg). Je benut de mogelijkheden tot integratie door met je leerlingen deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten met de vmbo-klassen binnen de school, en levert een bijdrage aan het ontwikkelen hiervan.
Als mentor begeleid en coach je je leerlingen, organiseer je mentorgesprekken en driehoekgesprekken en onderhoud je contacten met de coördinatoren van opvanglocaties. Indien nodig kun je terugvallen op de ondersteuningsstructuur binnen de school.
Wat vragen wij?
* Je hebt organisatorisch talent
* Je hebt visie op onderwijs aan nieuwkomers
* Je bent pedagogisch en didactisch vaardig, creatief denkend en gericht op samenwerking
* Je bent een energieke, invoelende, flexibele en stevige persoonlijkheid. Voor de functie van docent op de ISK ben je in het bezit van een 2e graads lesbevoegdheid voor Nederlands, wiskunde, maatschappijleer, beeldende vorming, digitale vaardigheden of muziek, een PABO-diploma, een NT-aantekening2 of een andere passende bevoegdheid of werkervaring.
* Je hebt affiniteit met jongeren van 11-18 jaar
* Je levert graag een bijdrage aan het verder ontwikkelen van ons NT-onderwijs2 en het bedenken van projecten en activiteiten
* Je denkt graag mee over de verdere ontwikkeling van onze onderwijsvoorziening voor anderstalige leerlingen.
Daarnaast beschik jij over de volgende competenties:
- je hebt relevante werkervaring binnen het voortgezet onderwijs, bij voorkeur als docent op een ISK;
- je bent vaardig in het motiveren en begeleiden van leerlingen;
- je bent vaardig in het omgaan met ouders en leerlingen met verschillende achtergronden;
- je herkent je in de visie van de school en draagt deze uit;
- je beschikt over de benodigde pedagogische kennis;
- je beschikt over inlevingsvermogen;
- je kunt in teamverband werken;
- je bent communicatief en sociaal vaardig;
- je vindt professionele ontwikkeling belangrijk.

Wij bieden

Een afwisselende baan in een plezierige werkomgeving. Het betreft een LB-functie volgens de cao vo met een maximum salaris van € 5.030,-- per maand bij een volledige betrekking, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering

Vragen?

Uitgebreide informatie over rsg de Borgen vindt u op onze website www.rsgdeborgen.nl.
Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met , tel.nr. .

Vacature eisen

onbekend

 

Functietitel2353
Indicatie salaris (min – max]5030 – 5030
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.rsgdeborgen.com/vacature/2113

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.