Inspecteur Gemeente Groningen 13-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Inspecteur Gemeente Groningen 13-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

 1. Young Professional Inspecteur Woningtoezicht/Juridisch Adviseur (Stadsontwikkeling)

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 26 mei 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Young professional programma
 • 32 uur
 • € 2.679,-

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma!

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

Hier ga jij je mee bezig houden
In de rol van inspecteur woontoezicht ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van inspecties in woningen, voor het controleren van de huisvestingsverordening. Je gaat op pad om panden te bezoeken en te onderzoeken waar de problemen vandaan komen. Hierbij bezoek je woningen, praat je met bewoners en pandeigenaren en controleer je het gebruik van de woning op (illegale) kamerverhuur, opkoopbescherming en toeristische verhuur van woonruimte. Daarbij werk je mee aan het tegengaan van ongewenst verhuurgedrag en draag je bij aan een eerlijke woonruimteverdeling. Je documenteert en voorziet eigenaren en bewoners van je bevindingen, waarbij je eventueel overgaat tot handhaving samen met een juridisch adviseur. Met je collega-inspecteurs werk je nauw samen en rapporteer je aan de teamleider.

In de rol van juridisch adviseur behandel en coördineer je toezicht- en handhavingsvraagstukken op het gebied van de huisvestingsverordening. Je gaat op pad om panden te bezoeken en te onderzoeken waar de problemen vanuit ontstaan.

Samen met collega's ben je verantwoordelijk voor het handhavingstraject. Je bent daadkrachtig en besluitvaardig. Je kan de adviezen en besluiten aan bestuur en inwoners in heldere taal uitleggen en verantwoorden.

Er is een combinatie van deze functies mogelijk. Indien er een duidelijke voorkeur voor een van beide is, dan kan dat ook. Voor deze functie is het belangrijk dat je om weet te gaan met verschillende belangen van pandeigenaren en huurders, maar ook je doorzettingsvermogen is belangrijk. Jij haalt alles uit de kast om jouw doel te bereiken, om tot een oplossing te komen.

Hier kom je te werken
Je komt te werken in een team van enthousiaste professionals die zich inzetten voor de inwoners van Groningen. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien richting een functie binnen Stadsontwikkeling.

Binnen de directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp zorgt de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) binnen het kader van het omgevingsrecht en huisvestingsverordening voor de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving. De afdeling werkt met 5 teams: Bedrijfsvoering & Ondersteuning, Milieu, Toezicht en Handhaving en het Loket Bouwen en Wonen en Woontoezicht. De Young Professional valt onder het team Woontoezicht.

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in
Als Young Professional ben je communicatief sterk, politiek sensitief en goed in samenwerking. Je weet anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in veranderingen. Je bent een echte duizendpoot en inzetbaar op een variatie van kleinere en grote projecten. Je hebt een proactieve houding en bent flexibel, waardoor je goed kunt omgaan met de dynamiek van werken bij een gemeente. Je hebt een goed gevoel voor politieke ontwikkelingen en weet hierop in te spelen.


Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional. Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid.

Voor deze functie is het belangrijk dat jij beschikt over een rijbewijs B. Verder ben je recent hbo/wo afgestudeerd (maximaal 2 jaar).

Hier kun je op rekenen

 • je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden;
 • je werkt van maandag tot en met donderdag, waarbij iedere woensdag Young Professional Programma dag is;
 • je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de cao Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van €2.679,- bruto per maand o.b.v. 32 uur;
 • je ontvangt een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag dat je thuis werkt;
 • je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de cao Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen;
 • een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen;
 • persoonlijke begeleiding door een loopbaanadviseur en jouw mentor vanuit de afdeling;
 • een plezierige werksfeer in een team met fijne collega's;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt;
 • de mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen; Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Danique van der Veur via telefoonnummer .
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Walter Sardjoe, loopbaanadviseur, op het telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBouwinspecteur
Indicatie salaris (min – max]2679 – 2679
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/young-professional-inspecteur-woningtoezichtjuridisch-adviseur-stadsontwikkeling-313563

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.