Inspecteur Technische Veiligheid Gasunie 06-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Inspecteur Technische Veiligheid Gasunie 06-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Inspecteur technische veiligheid - regio Zuidoost-Nederland

Pas jij in een rol als inspecteur en coördineer jij ook graag het werk van je collega inspecteurs?

Gasunie is in hoog tempo aan het veranderen. Gas is niet langer vanzelfsprekend aardgas. Waterstof en CO2 staan aan de vooravond van een stormachtige ontwikkeling. Daarnaast gaan we op grote schaal warmte transporteren. We ontwikkelen en beheren daarvoor nieuwe soorten assets en willen dat op het voor Gasunie bekende hoge veiligheids niveau blijven doen. Daarom zoeken we een inhoudelijk sterke technische veiligheidsinspecteur die tevens met diverse organisatie belangen kan omgaan zonder de onafhankelijkheid te verliezen.

Als inspectie- en keuringsdeskundige beoordeel je aan de hand van interne voorschriften en externe regelgeving de technische integriteit van installaties in iedere fase van haar levenscyclus. Zowel bij ontwerp, aanschaf, constructie als in de operationele fase. Je voert zelf inspecties uit aan drukhouders en werktuigbouwkundige constructies en werkt samen met een team specialisten en inspecteurs. Het werk is afwisselend en vind deels plaats bij jou in de regio maar je vertegenwoordigd Gasunie ook bij leveranciers in het buitenland.

Regio: Zuidoost-Nederland

Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

Als inspectie- en keuringsdeskundige voer je inspecties uit en coördineer je de inspecties van collega's, voor de aan jou toegewezen leveranciers, projecten of assets. Je voelt je eigenaar van de technische integriteit van het aan jou toegewezen asset of project. Je maakt inspectie- en test-plannen, stemt deze af, organiseert de uitvoering en bewaakt de voortgang van de werkzaamheden. Je past de steekproef omvang en aanpak aan op de risico's en gevonden afwijkingen. Je stuurt op kwaliteit en planning. Je beoordeelt onafhankelijk de conformiteit met gestelde eisen en handelt non-conformities proactief af. Je oordeelt over de integriteit van fysieke assets tijdens ontwerp, aanschaf, bouw en operatie. Je rapporteert inspecties kort en feitelijk, communiceert bevindingen en de voortgang met de betrokken belanghebbenden. Je bent hierbij in staat om jouw communicatiestijl aan te passen op diverse abstractie niveaus.

Je beoordeelt test- en inspectieplannen van leveranciers en fabrikanten en de toepassing ervan. Je ondersteunt bij de kwalificatie van leveranciers en je draagt bij aan de continue verbetering van de geleverde kwaliteit.

In de gebruiksfase borg je de veiligheid van de assets door integriteit van installaties en bijbehorende documentatie vast te stellen. Je voert schade beoordelingen en analyses uit naar aanleiding van incidenten of geconstateerde beschadigingen. Je bent onderdeel van de wachtdienst en je beoordeelt bij calamiteiten of assets in bedrijf kunnen blijven en onder welke voorwaarden. Daarnaast draag je bij aan de continue verbetering van procedures, technieken en standaarden en de kennis daarvan bij stakeholders.

Wat vragen we?

Om als inspectie- en keuringsdeskundige WTB aan de slag te gaan;

 • Ben je in het bezit van een IKTIII (Inspectie- en Keuringstechnieken Level 3) certificaat.
 • Heb je een afgeronde technische HBO opleiding (werktuigbouwkunde, AOT of mechatronica).
 • Heb je een aantal jaren relevante ervaring in engineering en inspectie op het vakgebied van drukhouders en procesbeveiliging.
 • Bezit je aantoonbare kennis van en ervaring met ATEX, PED, WBDA en NEN3650.
 • Heb je aantoonbare ervaring met ontwerpbeoordeling en verificatiebeproevingen.
 • Communiceer je mondeling en schriftelijk gemakkelijk in zowel Nederlands als Engels; Duits is een pre.

Als persoon ben je feitelijk, accuraat, analytisch en in staat om hoofd en bijzaken te scheiden en.. .

 • Ben je klantgericht, organisatie bewust en bezit je ruime overtuigingskracht.
 • Kan je goed coördineren, plannen en organiseren, weet je mensen te overtuigen en draagvlak te krijgen.
 • Voel jij je prettig in een zelfstandige functie met veel vrijheid waarvoor je regelmatig zelfstandig reist binnen Nederland en in het buitenland.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris tussen de € 77.212 en € 105.700 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband (incl. vakantiegeld en 13e maand).
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen. Samen 9,5 weken vakantie!
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een leaseauto of kilometervergoeding van € 0,23 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats of € 0,42 per km zakelijk.

Over Gasunie

Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de afdeling

De doelstelling van de afdeling V is het voorkomen van ongevallen, ernstige incidenten en leidingbeschadigingen en de beperking van de impact van de activiteiten van Gasunie op het milieu. Om ongevallen en incidenten te voorkomen zijn er binnen Gasunie barrières ingericht. Geen enkele barrière is 100% effectief. Dat is op zich niet erg, omdat er meerdere barrières zijn. Pas als alle barrières tegelijk falen, kan een incident optreden of zelfs een groot ongeval. Daarom zijn onafhankelijk werkende barrières op de juiste plaatsen erg belangrijk.

Jij gaat werken binnen de afdeling VI. VI is verantwoordelijk voor technische verificaties en inspecties. De afdeling VI vormt een geaccrediteerde onafhankelijke barrière voor de technische veiligheid van de Gasunie assets.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk vrijdag 17 mei 2024 je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond dinsdag 21 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op vrijdag 24 mei (ochtend) in Utrecht.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelConstructeur Wtb
Indicatie salaris (min – max]5958 – 8156
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.gasunie.nl/job/Groningen-Inspecteur-technische-veiligheid-regio-Zuidoost-Nederland/794220402/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.