Jeugdarts 0 GGD Fryslân 02-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Jeugdarts 0 GGD Fryslân 02-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Sta jij midden in de samenleving en wil je aan de slag als jeugdarts bij een energieke overheidsorganisatie die bijdraagt aan een veilig en gezond Fryslân? Solliciteer dan bij GGD Fryslân! Voor de teams in regio Noordoost zijn wij op zoek naar een jeugdarts voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Je werkt graag met kinderen

Je krijgt te maken met kinderen in de leeftijden 0 tot 12 jaar. Voor jou heeft iedere leeftijd zijn charme. Je bent goed op de hoogte van welke leeftijd welke uitdagingen met zich meebrengt. Je kunt ouders en kinderen daar goed in begeleiden. Iedere samenwerking is leuk en uniek.

"Ouders willen soms ook graag horen dat het goed gaat, bevestiging krijgen. Dat is een belangrijk onderdeel van ons werk.

"

Je wilt het verschil maken

Jij wilt ervoor zorgen dat kinderen gezond zijn en blijven. Je ziet veel verschillende kinderen en de meeste daarvan groeien gezond op. Soms gaat de ontwikkeling van een kind niet helemaal zoals verwacht. Op zo'n moment maak je met je team inzichtelijk wat er aan de hand is en neem je ouders daar stap voor stap in mee, zodat het kind de hulp krijgt die voor hem of haar het beste is.

"Daarin de match vinden, zodat het voor alle partijen goed voelt. Dan ben je echt van toegevoegde waarde voor gezinnen. Dat krijg ik ook terug van ouders: wat zijn wij blij dat we bij jou zijn geweest.

"

Een goede balans tussen werk en privé

Je kunt je werktijden flexibel indelen. Op die manier kun je zelf sturing geven aan een goede balans tussen je werk- en privéleven.

Maaike is jeugdarts bij GGD Fryslân. Bekijk wat haar baan inhoudt.

Dit ga je doen

Jij bent er voor kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders en verzorgers. Je ondersteunt ze bij gezond opgroeien. Dit doe je op consultatiebureaus en op scholen. Je werkt hoofdzakelijk in de omgeving van Dokkum en Kollum. Daarnaast ben je voor waarneming inzetbaar in andere teams in Fryslân. Je voert preventieve gezondheidsonderzoeken uit en je zet kinderen en ouders in hun kracht.

Samen met ouders houd je de ontwikkeling van kinderen steeds goed in de gaten. Je onderneemt actie als deze ontwikkeling niet helemaal goed lijkt te gaan. Je stelt dan sociaal-medische adviezen en behandelplannen op. Dit doe je altijd in nauw contact met de ouders en in samenwerking met je team. Je werkt daarbij samen met scholen en gebiedsteams in de gemeente.

En er is meer:

 • Voor het verlenen van goede zorg aan kinderen, werk je veel samen met andere jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten, pedagogen en externe ketenpartners.
 • Je werkt volgens landelijke en regionale protocollen en richtlijnen. Hierbij is een goede begeleiding en afstemming met andere hulpverleners van belang.
 • Je voert het Rijksvaccinatieprogramma 0-19 jaar uit volgens de wet BIG.

Als je bij ons komt werken, dan kom je in een zelforganiserend team. Een team dat zich kenmerkt door verbinding en samenwerking. De communicatielijnen zijn kort.

"In ons team sta je er niet alleen voor. We doen het met elkaar. Daarnaast betekent zelforganiserend ook dat je veel vrijheid hebt binnen je functie. Je mag zelf zaken regelen en oppakken. En dat bied je de gelegenheid om verder te groeien in de organisatie. Je hebt daarin zelf de regie.

"

Ons team bestaat uit artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten, CB-assistenten en pedagogen en wordt ondersteund door planners, gezondheidsbevorderaars en beleidsadviseurs. Ons team kenmerkt zich door verbinding en samenwerking. Samen leveren wij een bijdrage aan de veiligheid en gezondheid kinderen van 0 tot 12 jaar.

Dit ben jij

Wij zoeken een enthousiaste, flexibele en creatieve collega. Je haalt energie uit samenwerken en bent niet bang voor een uitdaging. Jij maakt makkelijk en tactvol contact met ouders, kinderen en andere betrokkenen en helpt je collega's waar nodig. Ook heb je voor deze functie:

 • Academisch werk- en denkniveau en een geldige BIG-registratie als arts.
 • Bij voorkeur een registratie als Jeugdarts KNMG/ Arts M&G.
 • Interesse en affiniteit met de jeugdgezondheidszorg.

Dit bieden we je

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.010 en € 6.544 (schaal 11 of 12). Dit is op basis van een 36-urige werkweek en hangt af van jouw opleiding en werkervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 18,63% en komt boven op je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen, zoals het opnemen van extra verlof.
 • Een aanstelling voor een jaar met kans op verlenging. We zoeken iemand voor een langere periode. Na dit jaar kom je in aanmerking om de opleiding tot jeugdarts KNMG te volgen, indien je deze nog niet voltooid hebt.

We hebben meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, een reiskostenvergoeding, een laptop en mobiele telefoon, een gunstig pensioenfonds en korting op diverse verzekeringen.

Werken Bij GGD Fryslan Collegas In GesprekWerken Bij GGD Fryslan Een Collega Verwelkomt Je In Een Behandelkamer

Goed om te weten:

 • Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met jeugdarts . Je kunt mailen met om een (telefonische) afspraak te plannen.
 • Je kunt tot en met 17 mei solliciteren. De gesprekken zijn op 22, 23 of 30 mei. Wil je hier alvast rekening mee houden?
 • Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
 • Bij indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Van brief naar baan


Lijkt dit jou een leuke vacature? We ontvangen graag jouw cv + brief of video. Binnen een week na sluiting hoor je van ons.

We nodigen je uit voor een nadere kennismaking. Heb je de baan, nog 'n 2e gesprek of stopt het hier? Je hoort het binnen een week.

Wat fijn dat we beide enthousiast zijn! We bespreken de arbeidsvoorwaarden en verwachtingen met jou.

voorkomen dat mensen ziek worden

Bij GGD Fryslân werk je in de preventieve gezondheidszorg; je voorkomt dat mensen ziek worden. En doet er alles aan om iedereen dezelfde kansen te geven op een gezond en gelukkig leven. Jij en je collega's werken in heel Friesland. Op scholen, midden in de woonwijk, maar ook aan de bespreektafel van ziekenhuizen en gemeentes. GGD Fryslân doet onderzoek naar infectieziekten en deelt kennis over het effect van stoffen in de lucht op mensen en dieren. De meeste mensen kennen ons als de gezondheidsorganisatie die kinderen van geboorte tot hun achttiende, spreekt, ziet, onderzoekt en bij problemen in actie komt. Als jeugdarts bij GGD Fryslân draag je bij aan de gezondheid van alle mensen in Friesland.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdarts
Indicatie salaris (min – max]4010 – 6544
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggdfryslan.nl/vacatures/jeugdarts-0-12-jaar

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.