Jeugdverpleegkundige GGD Groningen 02-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Jeugdverpleegkundige GGD Groningen 02-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

jeugdverpleegkundige regio Westerwolde

Werken voor en met jeugd iets voor jou?
Ga aan de slag bij de Jeugdgezondheidszorg van GGD Groningen!

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is 'Samen werken aan gezondheid'. Zo'n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.
De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de expert op het gebied van preventie. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen in het sociaal domein kan de JGZ écht het verschil maken. Mede dankzij de JGZ groeien de meeste kinderen in Groningen veilig en gezond op. Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen vergroten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!
Vier pijlers

In de JGZ staan vier thema's centraal:

 • Ouderschap
 • Hechting
 • Weerbaarheid
 • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met anderen zoals geboortezorg, onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kunnen we gezamenlijk een essentiële bijdrage leveren aan veilig en gezond opgroeien in Groningen.

Wat kun jij daarin betekenen?

 • Ouders en kinderen begeleiden en adviseren over de groei, ontwikkeling en opvoeding;
 • Groei, ontwikkeling en veiligheid van jonge kinderen onderzoeken en volgen;
 • Ontwikkelingsstoornissen vroegtijdig onderkennen en ouders indien nodig verwijzen;
 • Uitvoering geven aan het Rijksvaccinatieprogramma (RVP);
 • Een bijdrage leveren aan het invullen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid en collectieve preventie;
 • Een verbindende factor zijn in het sociaal domein in het belang van ouders en kinderen;
 • Inzetten op eigen regie van ouders, kinderen en jongeren rond gezonde ontwikkeling en optimale participatie;
 • Actief trends en mogelijkheden signaleren om vanuit je expertise op preventie de gezondheid, veiligheid en ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren te stimuleren.

Waar en met wie ga je werken?
Onze JGZ werkt in de gehele provincie Groningen. Als jeugdverpleegkundige werk je samen met een jeugdarts, een doktersassistente en een consultatiebureau-assistente. Je werkplek zal in de regio Oost Groningen zijn, met de focus op de gemeente Westerwolde.
Wat moet je meenemen?
Wij vragen in elk geval een HBO-V diploma met BIG-registratie, een rijbewijs en beschikking over een auto. Naast aantoonbare affiniteit met onze doelgroep en de preventie zien wij graag:

 • Werkervaring in de preventieve jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar of,
 • Werkervaring als verpleegkundige op een kinderafdeling van een ziekenhuis.

Waar moet je goed in zijn?

Naast onze kernwaarden - verbindend, verantwoordelijk en vernieuwend - is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:
Klantgericht en communicatief vaardig
Om ouders en kinderen te ondersteunen is het belangrijk om snel en gemakkelijk een professionele relatie op te bouwen die gebaseerd is op een betrouwbaar fundament.
Flexibel en inventief
De praktijk in de JGZ vraagt om medewerkers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en in staat zijn om daar, met bestaande kennis en vaardigheden, een weg in te vinden. Er wordt verwacht dat je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen.
Daadkrachtig en doelgericht
Knelpunten in groei, ontwikkeling en veiligheid van kinderen vragen soms om extra inzet en doorzettingsvermogen om onze doelen te kunnen bereiken. Juist in die situaties is effectiviteit van groot belang.
Wij bieden

 • Een tijdelijke functie voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week;
 • Afhankelijk van je opleiding en ervaring ontvang je een brutosalaris van maximaal € 4.752,- per maand bij een fulltime dienstverband. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of je kunt het laten uitbetalen.
Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je via het secretariaat contact opnemen met één van de JGZ managers, tel. .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdverpleegkundige
Indicatie salaris (min – max]4752 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 24
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijggdgroningen.nl/vacaturebeschrijving/jeugdverpleegkundige-regio-westerwolde

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.