Mantelzorgers Stichting Zorgbelang Groningen 03-05-2024

  1. Vacatures Bedum
  2. Mantelzorgers Stichting Zorgbelang Groningen 03-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Voor de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen van de RUG zijn wij op zoek naar mantelzorgers die ervaring hebben met spirituele zorg dichtbij huis en deze ervaringen in een interview willen delen. De uitkomsten van de interviews worden anoniem gebundeld en gebruikt om geestelijke verzorging toegankelijker te maken.

Wat is geestelijke verzorging?

Geestelijk verzorgers ondersteunen mensen die levensvragen hebben, zowel in zorginstellingen als thuis. Ook mantelzorgers kunnen met levensvragen zitten over bijvoorbeeld verlies of zingeving. Voor hen die iemand thuis verzorgen, kan het echter moeilijk zijn om een geestelijk verzorger te vinden. In de studie 'Spirituele zorg dicht bij huis' onderzoeken we hoe geestelijke verzorging beter toegankelijk kan worden gemaakt voor mensen thuis. Wil jij ons daarbij helpen?

Wie kan er mee doen?

Heb jij een geestelijk verzorger gezocht maar niet gevonden? Ben je thuis begeleid door een geestelijk verzorger? Ben je doorverwezen naar een geestelijk verzorger of heb je deze zelf gevonden, maar toch besloten om niet met hem of haar te praten? Denk je wel eens: "Met wie kan ik praten over…?". Dan kun je meedoen aan deze studie.

Hoe kun je je aanmelden?

Als je wilt deelnemen, kun je dat voor 10 oktober kenbaar maken aan Sanne Terpstra van Zorgbelang Groningen. Je kunt haar bellen op of een berichtje sturen naar . Zij maakt vervolgens een afspraak voor een telefonisch vraaggesprek.

Wat vragen we van je?

Tijdens het telefonisch vraaggesprek zal Sanne je een paar vragen stellen over waarom je contact wilt of al gezocht hebt met een geestelijk verzorger, hoe je dit gedaan hebt en hoe je dat hebt ervaren. Het gesprek duurt ongeveer een half uur.

Wat gebeurt er met mijn antwoorden?

Van het gesprek wordt een samenvatting gemaakt en die wordt naar de onderzoekers van de universiteit gestuurd.
De onderzoekers gebruiken de samenvattingen om adviezen te schrijven over hoe je geestelijke verzorging gemakkelijker toegankelijk kan maken. De adviezen zijn voor geestelijk verzorgers en andere zorgverleners.

Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met de hoofdonderzoeker, dr. Anja Visser, via telefoonnummer of emailadres .
In de Brief aan mantelzorgers kun je alle informatie rustig nalezen.

* Foto door Austin Kehmeier van Unsplash.com

Contactpersoon

Contact

Telefoon

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGeestelijk Verzorger
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.zorgbelang-groningen.nl/gezocht-mantelzorgers-voor-interviews-over-spirituele-zorg-dichtbij-huis/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.