Senior Jurist Omgevingsrecht Gasunie 04-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Senior Jurist Omgevingsrecht Gasunie 04-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Senior Jurist Omgevingsrecht

Als Senior Jurist Omgevingsrecht werk je samen met een team van 25 gedreven juridische experts aan het beheren en uitbreiden van onze energie-infrastructuur. Of het nu gaat om baanbrekende projecten in de energietransitie of het waarborgen van de integriteit van bestaande installaties en buisleidingen, jouw specialisatie in het omgevingsrecht is van onschatbare waarde. Van aardgas tot waterstof, je adviseert over alle facetten die bijdragen aan een duurzame en veilige energievoorziening. Met jouw expertise in onder meer omgevingsplannen, milieu en natuurbehoud speel je een cruciale rol in het realiseren van onze ambitieuze doelen.

Standplaats: Groningen of de Randstad. Je kan veel vanuit huis werken of op één van onze projectkantoren. Je werkt in ieder geval één dag per week op ons hoofdkantoor in Groningen.

Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

Als Senior Jurist Omgevingsrecht speel je een essentiële rol in onze projecten, vanaf de conceptfase tot en met de realisatie. Je waarborgt verder de juridische bescherming van onze bestaande energie-infrastructuur, wat cruciaal is voor de veiligheid en betrouwbaarheid van onze energieleveringen.

Je takenpakket is divers en uitdagend. Je biedt ondersteuning bij de beoordeling van omgevingsplannen en neemt standpunten in ten opzichte daarvan. Ook stel je bezwaar- en (hoger) beroepschriften op tegen omgevingsplannen en (omgevings)vergunningen. Als expert lever je een bijdrage bij nieuwe wet- en regelgeving binnen ons vakgebied.

Niet alleen ben je een adviseur, maar je bent ook een actieve communicator binnen ons bedrijf. Je stemt regelmatig af met collega's van verschillende afdelingen en projectteams, waarbij je fungeert als vraagbaak voor juridische kwesties. Daarnaast vertegenwoordig je Gasunie in bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures, waarbij jouw juridische expertise van onschatbare waarde is.

Wat vragen we?

 • Je hebt een wo-opleiding rechten op het gebied van omgevingsrecht met onder andere kennis van omgevingsplannen, milieubelastende activiteiten en natuur.
 • Je hebt minimaal acht jaar relevante werkervaring bij een organisatie of bedrijf van vergelijkbare omvang (of in de advocatuur) en/of met vergelijkbare uitdagingen.
 • Je hebt ervaring op het gebied van omgevingsrecht (o.a. bestemmings-/omgevings-plannen, milieubelastende activiteiten, natuur) en energie-infrastructuurprojecten.
 • Je hebt ervaring met het beoordelen van bestemmings-/omgevingsplannen en andere "ruimtelijke" plannen, visies en programma's.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van bezwaar- en beroepschriften en het optreden in bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures.

Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler en een bekwaam adviseur. Je hebt een brede belangstelling voor een technische omgeving en publieke belangen. Je beschikt over analytisch denkvermogen en je stelt je onafhankelijk op. Verder ben je organisatiesensitief, communicatief sterk en in staat om de verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie te adviseren. Anders gezegd: iemand die niet alleen een competent jurist is, maar ook bekend is met een complexe en politieke werkomgeving. Daarnaast ben je in staat om bedrijfsissues integraal te bekijken en op strategisch niveau te bespreken.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 92.282 en € 126.888 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een kilometervergoeding van € 0,23 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie

Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Over de afdeling

Je gaat werken binnen de afdeling Corporate Legal Affairs. Deze afdeling bestaat uit een divers team van 25 juristen met verschillende voor Gasunie relevante aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht, omgevingsrecht en aanbestedingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 12 mei je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 15 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 24 mei in Groningen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJurist Omgevingsrecht
Indicatie salaris (min – max]7121 – 9791
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.gasunie.nl/job/Groningen-Senior-Jurist-Omgevingsrecht/782179602/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.