Senior Legal Counsel Energietransitie Gasunie 23-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Senior Legal Counsel Energietransitie Gasunie 23-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Senior Legal Counsel energietransitie

Ben jij klaar om een sleutelrol te spelen in de energietransitie? Heb je een passie voor het adviseren bij complexe infrastructuurprojecten met veel impact? Zou je graag deel uit willen maken van een dynamische organisatie die verandert van een traditioneel aardgastransportbedrijf naar een toonaangevende speler in de energie-infrastructuur voor aardgas, waterstof, CO2, warmte en groen gas? Dan is dit jouw kans! Lees verder en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Standplaats: Groningen of de Randstad. Je kan veel vanuit huis werken of op één van onze projectkantoren. Je werkt ten minste één dag per week op ons hoofdkantoor in Groningen.

Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

Als Senior Legal Counsel speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van toonaangevende infrastructuurprojecten voor waterstof, CO2, warmte en groen gas. Of het nu gaat om zelfstandige projecten of samenwerkingsverbanden met partners, jij geeft juridische vorm aan deze initiatieven en zet sterke samenwerkingsverbanden op. Je adviseert over een breed scala aan juridische kwesties die inherent zijn aan projectontwikkeling, met name op het gebied van ondernemingsrecht en energierecht. Je adivseert ook over de commerciële voorwaarden voor het gebruik van de infrastructuur.

Door nauw samen te werken met collega's van verschillende afdelingen en externe partners, beïnvloed je niet alleen het succes van de projecten, maar draag je ook bij aan de effectieve beheersing van risico's voor Gasunie. Het bouwen aan de nieuwe energie-infrastructuur is uitdagend, complex en dynamisch. Bij Gasunie krijg je de kans om samen met gepassioneerde collega's en externe partners grote stappen te zetten. Kortom, bij Gasunie ben je niet alleen bezig met het vormgeven van de energietransitie, maar ben je ook actief betrokken bij het creëren van een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding rechten.
 • Je hebt meer dan acht jaar relevante ervaring als jurist in grote projecten, liefst ook in projecten voor de energietransitie.
 • Je hebt ruime ervaring met het opstellen van complexe contracten met nationale en internationale partijen en het juridisch structureren van samenwerkingsverbanden.
 • Je hebt gevoel voor de publieke en private belangen in de energietransitie.
 • Je hebt een brede belangstelling voor een technische omgeving en publieke belangen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler en een bekwaam adviseur. Je beschikt over analytisch denkvermogen en stelt je onafhankelijk op. Vanuit je ervaring weet je wat er speelt bij je stakeholders en wat je stakeholders drijft. Je pakt de rol als effectieve behartiger van Gasunie's belangen in complexe situaties van in- en externe overleg en onderhandeling, met soms ook tegengestelde belangen.

Wat bieden we je?

 • Een zeer goed salaris afhankelijk van je werkervaring.
 • Een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een kilometervergoeding van € 0,23 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling

Je werkt in de afdeling Corporate Legal Affairs in een divers team van 25 juristen. Meer dan 10 juristen adviseren in energietransitieprojecten van Gasunie op het gebied van ondernemings-, contracten- en energierecht en werken daarbij in clusters met elkaar samen. Deze collega's hebben versterking nodig. Daarnaast dekt de afdeling ook de overige voor Gasunie relevante aandachtsgebieden af, zoals ondernemingsrecht, energierecht en regulering, omgevingsrecht en aanbestedingsrecht. De afdeling ondersteunt daarmee op juridisch gebied alle onderdelen en projecten van Gasunie.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 19 mei je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 23 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 29 mei in Groningen of via Teams.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelLegal Counsel
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.gasunie.nl/job/Groningen-Senior-Legal-Counsel-energietransitie/793211302/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.