Specialist Beheerder WATERBEDRIJF GRONINGEN 08-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Specialist Beheerder WATERBEDRIJF GRONINGEN 08-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

In de samenleving

Ben jij onze nieuwe Specialist/Beheerder Procesautomatisering?

Jij bent pas tevreden als alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen.

Dat je daarvoor de ene keer op kantoor werkt, en de andere keer op een van onze drinkwaterlocaties maakt het des te interessanter. Ondertussen beantwoord je wat vragen van onze procestechnicus, test je of de door jou bedachte aanpassing werkt en overlegt met de collega's van IT over actuele ontwikkelingen. Als spil in de procesautomatisering zet je je creativiteit in voor diverse vraagstukken op het snijvlak van de processen en de techniek. Je zoekt naar oorzaken als het misgaat of beter kan. Soms alleen, soms samen. Ben jij onze PA-fluisteraar?

Kom je bij ons werken?

Bij Waterbedrijf Groningen werken we letterlijk aan de bron. Dag en nacht zijn wij in de weer om te zorgen dat er bij alle Groningers schoon en lekker water uit de kranen komt. Betrouwbaar drinkwater lijkt misschien wel de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Werken bij Waterbedrijf Groningen is voor ons een bron van inspiratie, energie en voldoening!

We verwelkomen je graag in ons team Procesautomatisering (PA). Samen met twee projectleiders PA, een PA expert, twee Software Engineers en twee specialisten/beheerders PA zorgen we voor nieuwbouw, beheer en onderhoud van onze PA systemen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het realiseren en beheren van de verschillende PA netwerken en PA systemen, zodat onze bedrijfsvoering ongestoord, veilig en functioneel kan worden uitgevoerd. Met jouw werkzaamheden draag je dus bij aan 24/7 leveren van betrouwbaar drinkwater aan alle inwoners van de provincie Groningen.

Wat ga je doen?

In deze dynamische functie met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om je werk zelf in te richten vragen we van jou dat je:

 • een actieve bijdrage levert aan het voldoen aan alle normen en wettelijke eisen (WBNI, ISO). ten aanzien van onze procesautomatiseringssystemen. Daarnaast draag je bij aan de integrale cybersecurity beveiliging van de procesautomatisering;
 • productie gerelateerde applicaties beheert, voor een gevalideerde productiedatabase zorgt en gegevens uit die database beschikbaar stelt;
 • 1e lijn storingen en vragen van medewerkers en 2e lijn opvolging bij complexere vraagstukken oplost, eventueel samen met andere collega's;
 • de werking van de procesautomatisering ontwikkelt, beoordeelt, onderzoekt, optimaliseert en evalueert, gericht op kwaliteitsverbetering en kostenbesparing. Dat doe je in projectverband en daarbij zorg jij voor het verwerken van, dan wel coördineren en implementeren van onderzoeksresultaten;
  • nieuwe functionaliteiten binnen de procesautomatisering test en afneemt.
  • bijdraagt aan het opstellen, uitwerken en uitvoeren van procesautomatisering lifecycle plannen en patch- en changemanagement. Op basis hiervan lever je input t.b.v. tactisch assetmanagement;
  • relevante procesautomatisering informatie analyseert en valideert en toetst aan de geldende normen;
  • risicobeoordelingen uitvoert op installaties binnen het vakgebied;
  • over de voortgang van procesautomatiseringsprojecten rapporteert, adviseert en bewaakt;
  • gevalideerde gegevens over de procesmatige installatieperformance verwerkt tot de benodigde interne en externe rapportages en onderzoeksrapporten. - (in de toekomst) meedraait in de 24/7 storingswachtdienst voor PA systemen.

Wat breng je mee?

 • je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld Industriële automatisering, Elektrotechniek of Informatietechniek) met een aantal jaren relevante werkervaring op het gebied van procesautomatisering.
 • je hebt kennis van PLC / SCADA / DCS systemen en wijze van programmeren. Daarbij is zou het fijn zijn als je bekend bent met ISO en/of NEN certificering;
 • je kan zelfstandig werken maar samenwerken en kennisdelen vind je ook belangrijk, dat doe je ook uit jezelf;
 • je bent communicatief vaardig, pro actief, analytisch, resultaatgericht en accuraat;
 • je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden we?

We vragen veel en we bieden veel. Bij Waterbedrijf Groningen werk je in een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, in overleg met het team en je leidinggevende.

De functie is ingeschaald in schaal J van de WWB loonlijn met een salarisrange van € 3.675,- tot € 5.096,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Naast het salaris is er nog het flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (FAB; maandelijks 22,11% van je bruto maandsalaris) dat naar eigen inzicht te gebruiken is. Ook is er voor elke medewerker een inzetbaarheidsbudget en een employabilitybudget. Dit kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Daarnaast is Waterbedrijf Groningen partner van VEI. VEI staat ervoor dat er overal ter wereld betere drinkwatervoorzieningen komen en organiseert daartoe onder andere VEI missies. Je hebt dan de mogelijkheid om voor kortere of langere periode op missie te gaan naar een land waar onze kennis, kunde en vaardigheden nodig zijn bij de ondersteuning van lokale waterbedrijven.

Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met , , . Je sollicitatiebrief en CV stuur je uiterlijk 22 mei a.s. aan de afdeling HR van Waterbedrijf Groningen, o.v.v. Specialist/beheerder procesautomatisering.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProcesanalist
Indicatie salaris (min – max]3675 – 5096
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://waterbedrijfgroningen.nl/vacatures/specialist-beheerder-procesautomatisering/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.