Business Analist Gemeente Groningen 26-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Business Analist Gemeente Groningen 26-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

 1. Business analist

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 22 mei 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Ruimtelijk, Gebiedsontwikkeling & Economische zaken
 • 36 uur
 • € 4.211,- / € 5.997,-

Help jij ons om onze bedrijfsprocessen binnen Economische Zaken te optimaliseren en ga je hierover in gesprek met je collega's? Krijg jij er energie van om je opgehaalde informatie op een gestructureerde manier vast te leggen en te beheren? Weet jij de collega's enthousiast te maken om mee te gaan in deze werkwijze? Hier begint het!

Hier werk je aan mee
Binnen de gemeente Groningen is goede informatievoorziening erg belangrijk voor een optimale dienstverlening. Om de dienstverlening binnen Economische Zaken (EZ) te optimaliseren, zijn we op zoek naar een Business Analist. We beschikken over veel data. Met behulp van die data onderzoeken we de trends, ontwikkelingen en behoeftes in de markt. Als Business Analist help je om behoeften vanuit de organisatie of de markt te vertalen naar een meetbare oplossing. Je sluit aan bij projecten om samen met je stakeholder processen in kaart te brengen en te optimaliseren.

Hier ga jij je mee bezig houden
Je ontwikkelt samen met de Directie dashboards en werkwijzen om de hele afdeling meer datagedreven te laten werken. Je adviseert over tactische vraagstukken en processen. Denk aan te plegen interventies, ondersteund met data. Je ondersteunt de organisatie bij het verder optimaliseren van processen binnen EZ om de impact van ons werk te vergroten. Je signaleert de informatiebehoefte en pakt dit proactief op. Je werkt nauw samen met de functioneel beheerders en data-analisten Je brengt data uit verschillende bronnen samen, analyseert en zet dit om naar bruikbare informatie. Resultaten presenteer je op samenhangende wijze, zowel mogelijk als schriftelijk. Je slaat als het ware de brug tussen je collega's van EZ en ons data center.

Vervolgens werk je samen met je collega's om de inzichten die je verkrijgt vanuit de data te vertalen naar een oplossing. Je ontwikkelt een dashboard om data meer inzichtelijk te krijgen en een stukje bewustwording te creëren. Je houdt het dashboard actueel, hierin ben jij de aanjager. Nieuwe ontwikkelingen, trends en mogelijkheden voor uitbreiding van onze database signaleer je en pak je op.

Hier kom je te werken
Ons team EZ bestaat uit zo'n 30 collega's, die met passie en expertise kansen mogelijk maken voor een krachtige economie van Groningen.

We werken aan de economische agenda van de gemeente. Samen met onze partners zetten we in op het creëren van een toekomstbestendige Groningse economie, met kansrijke banen nu én in de toekomst. Een inclusieve, bruisende economie, waarbij ruimte is voor creativiteit, ondernemerszin, en oog voor leef kwaliteit van iedere inwoner. Economische trends en ontwikkelingen willen we beter integreren in ons werk. Jij vindt het leuk om dit binnen onze afdeling te implementeren en het onder de aandacht te brengen bij onze bestuurders. Meer over ons werk kun je lezen in onze Economische Agenda .

Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in

 • je hebt een economische achtergrond (hbo/wo Economie/ econometrie);
 • je kunt werken met BI tools, PowerBI en Cognos; Of maakt je snel applicaties eigen;
 • je bent kritisch, analytisch, nieuwsgierig, bent gericht op samenwerken en weet verbinding te leggen;
 • zelfstandig werken kun je goed, maar bent ook gericht op samenwerken;
 • je bent ondernemend en weet jouw expertise in te zetten om een nieuwe manier van werken te introduceren.

Hier kun je op rekenen

 • afhankelijk van opleiding en ervaring: een salaris van maximaal € 5.997,- bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11, HR21 normfunctie Adviseur III );
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 36 uur, met keuze om ADV op te bouwen en de mogelijkheid om eigen werktijden te kunnen indelen en deels thuis te werken;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum 'Groningen leert';
 • een telefoon, iPad of een laptop.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Manny Wiersma via telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Analist
Indicatie salaris (min – max]4211 – 5997
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/business-analist--313854

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.