Business Intelligence Specialist TKP Pensioen 02-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Business Intelligence Specialist TKP Pensioen 02-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Neem contact op met Careerguide

Business intelligence-specialist

Met jouw expertise in datamodelleren ligt er voor jou een mooie kans bij ons. Als BI-specialist vertaal jij data uit allerlei bronnen moeiteloos naar overzichtelijke dashboards die jij enthousiast presenteert aan management, collega's en pensioenfondsbestuurders. Zorg jij - in onze steeds meer datagedreven organisatie - voor de inzichten waar collega's en klanten op kunnen varen? En pak jij graag een actieve rol als BI-specialist binnen een hechte en professionele afdeling van vakmensen? Dan mag je deze kans niet missen!

Organisatie TKP Pensioen

Locatie Groningen

Salaris € 3.600 - € 5.100 per maand

Gepubliceerd op 01-05-2024

Diepgaan met data

Business intelligence-specialist

 • Je verzamelt, ordent en transformeert data
 • Je initieert sessies met stakeholders
 • Je bouwt en presenteert je dashboards

Jouw rol als BI-specialist

Het nieuwe pensioenstelsel vraagt om een compleet nieuw ICT-landschap, waarin sturen op data steeds belangrijker wordt. Als BI-specialist speel je in op deze ontwikkeling. En bouw je - in Tableau - mee aan gebruikersvriendelijke dashboards die op aansprekende wijze de gevraagde informatie tonen. Zodat collega's en klanten goed onderbouwde beslissingen kunnen nemen.

Je verzamelt, beoordeelt en verwerkt data uit verschillende bronnen. Om de informatiebehoefte op te halen, initieer je sessies met stakeholders, bijvoorbeeld ons eigen management of pensioenfondsbestuurders. Je achterhaalt waar ze op willen sturen en welke KPI's daarvoor nodig zijn. Daarna transformeer je de data naar informatie en inzichten om de besluitvorming te ondersteunen. Je richt datastructuren in waarmee je overzichtelijke dashboards bouwt die je overtuigend presenteert.

Dit ga je doen als BI-specialist bij TKP

 • Je werkt - zelfstandig en in je team - aan datamodelleren: je verzamelt, ordent en transformeert data
 • Je bouwt overzichtelijke dashboards in Tableau
 • Je presenteert je dashboards aan je collega's, het management en pensioenfondsbestuurders

Dit ben jij

Hoe complexer de vraag, hoe leuker jij het vindt. Je snapt de inhoud en vraagt door om het grote plaatje compleet te krijgen. Daarbij komt het van pas dat je goed kunt luisteren en met jouw analytisch inzicht snel de essentie naar boven weet te halen. Je werkt graag samen met collega's van verschillende afdelingen en geniet van de afwisseling die deze functie biedt: data doorgronden, inzichtelijke dashboards bouwen en overtuigend presenteren. Je bent open, creatief en daadkrachtig en weet overal je draai te vinden: tussen je naaste collega's, in managementteams en bij het bestuur van onze klanten. Je pikt dingen snel op, dus je krijgt nieuwe technieken vlot onder de knie. Je houdt ervan om je te blijven ontwikkelen in een vakgebied dat snel verandert.

Mooi als je ook dit meebrengt:

 • Een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau
 • Ervaring met datamodellering en BI-tooling, bij voorkeur Tableau
 • Ervaring met SQL en kennis van Python
 • Ervaring met AWS en AWS-applicaties

Niet alle vinkjes gezet, maar wel enthousiast? Ook dan zien we je reactie graag verschijnen.

Hier ga je werken

Je gaat werken op de afdeling Data & Analytics, met ongeveer 20 collega's in 4 vakgroepen. Je komt in de vakgroep Business Intelligence met 3 andere ervaren BI-specialisten. Je werkt in een slagvaardig team met toegankelijke collega's die hun vakbevlogenheid graag combineren met een goede sfeer. En die zich graag blijven ontwikkelen in hun vak. Zo is het iedere vrijdag ontwikkeldag waarop jullie elkaar inspireren met briljante ideeën, slimme tips en handige feedback.

Werken bij TKP

Voor een goed pensioen vertrouwen zo'n 4 miljoen Nederlanders op ons. Vertrouwen dat wij verdienen door pensioen eenvoudig te maken. Dat doen we door samen met ruim 1.000 betrokken collega's én met onze klanten - 17 pensioenuitvoerders - te werken aan klantgerichte en betrouwbare dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. We hebben stevige ambities. Tegelijk zorgen we goed voor elkaar. En kun je zijn wie je bent. Bij ons krijg je een fijne werkomgeving met veel vrijheid en vertrouwen.

Waarom TKP?

 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit - van workshops en intervisie tot online academy
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel

Fijne voorwaarden

Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 3.600 en maximaal € 5.100 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek. Daarnaast krijg je een 13e maand, 8% vakantietoeslag en jaarlijks een salarisverhoging van 3% (zolang je ruimte hebt in je schaal). Je valt onder de cao van onze moeder a.s.r., krijgt 200 vakantie-uren per jaar, een NS-Business Card of kilometervergoeding én profiteert van een geweldige pensioenregeling. Bij TKP werken we deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn. Behoefte aan meer vrije tijd, voor bijvoorbeeld je eigen onderneming of vrijwilligerswerk? Dan kun je eens per 5 jaar een deels betaalde sabbatical opnemen.

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct. Binnen 2 weken krijg je een reactie van ons. Meer weten over de inhoud? Bel of mail Dick van Est, vakgroepleider BI & Data Requests, via . Meer weten over de procedure? Bel onze recruiters: Jolanda Postma via of Judith Krijgsman via . Of mail ze via .

Goed om te weten:

 • onze voertaal is Nederlands. Om goed samen te kunnen werken, is het dus belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft
 • acquisitie op basis van deze vacature heeft geen zin, werven doen wij zelf
'Als business intelligence-specialist binnen een professioneel en hecht team krijg je alle ruimte om iedereen met jouw dashboards omver te blazen'
Auteur: Dick van Est
Functie: Vakgroepleider BI & Data Requests

Solliciteren

Graag ontvangt TKP Pensioen je sollicitatie voor de functie van Business intelligence-specialist in Groningen via de sollicitatiebutton.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBusiness Intelligence Consultant
Indicatie salaris (min – max]3600 – 5100
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheVerzekeringen/Assurantiën
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.gemeentefinancials.nl/vacature/business-intelligence-specialist-groningen-tkp-pensioen-fdbqi1npfcctteev

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.