Communicatieadviseur bij Nijestee Nijestee 29-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Communicatieadviseur bij Nijestee Nijestee 29-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Je kunt er zelf niets aan doen, maar voelt je toch verantwoordelijk. Jaren geleden moesten 150 bewoners van de Vinkenstraat op zoek naar een nieuwe woning, omdat er plannen waren om hun woonomgeving drastisch te veranderen. Er zou een nieuwe aansluiting voor een brug komen, een nieuw OV-tracé en mensen konden niet in hun woning blijven wonen. “Wat fijn dat het is gelukt en dat iedereen weer een nieuw thuis heeft gekregen!” heb je toen nog vol enthousiasme gezegd tegen een collega van het team Woonservice, ons klantcontactcentrum.

Wie had gedacht dat de gemeente het besluit over herinrichting van dat gebied zo lang zou uitstellen? Niemand. En toch is het zo. De woningen in de Vinkenstraat blijven staan, worden zelfs opgeknapt, en kunnen dan nog zo’n 15 jaar in de verhuur. Een onverwachte wending waarover Nijestee wil communiceren met oud-bewoners, huidige tijdelijke bewoners, en de omwonenden.

Voor het overleg hierover met het projectteam Vinkenstraat ga je met de trap naar de 2e etage. Je haalt daar een kopje koffie en praat even bij met je collega van Woonzaken over haar contact met jonge huurders met betalingsachterstanden. “Hoe kunnen we dit nieuws zo persoonlijk en eerlijk mogelijk met alle betrokkenen delen?” Samen met het projectteam waar bijvoorbeeld ook de wijkcoördinator in zit, zoeken jullie het antwoord op die vraag en gaan jullie over tot actie. Je snapt namelijk als geen ander welke impact dit op bewoners kan hebben en welke rol communicatie hierbij speelt.

We zullen ons eerst even voorstellen:

Nijestee, aangenaam. Met ruim 14.000 huurwoningen zijn we de grootste woningcorporatie in de stad Groningen. Genoeg om over te communiceren dus! Ongeveer 22.000 mensen huren een woning van Nijestee. Onze woningen zijn dan ook in vrijwel alle wijken van de stad te vinden. Wij hebben hart voor huurders, hart voor de stad.

Wie zoeken wij?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wij zoeken niet één maar twee nieuwe collega’s! Namelijk twee Communicatieadviseurs voor onze gezellige afdeling die volop in ontwikkeling is. De exacte invulling en nadruk binnen de functie bespreken we graag met je.

Wat we je wel vast kunnen vertellen: bij beide functies is het natuurlijk belangrijk om de identiteit van Nijestee uit te dragen. Dat doe je zowel intern als extern. Jij zet de bewoners én Nijestee-collega’s in eigen kracht.

We zoeken daarvoor twee nieuwe collega’s die verfrissend zijn en graag met anderen in verbinding staan. Je bent als communicatieadviseur betekenisvol. Voor je collega’s en natuurlijk de bewoners en de stad.

Als Communicatieadviseur:

 • Combineer je denken én doen, en analyseer je door de goede vragen te stellen. Zo vertaal je de strategische en soms complexe vraagstukken naar heldere communicatieplannen en praktische/concrete acties. Hiervoor werk je samen met collega’s van andere afdelingen én je communicatiecollega’s.
 • Voeg je waarde toe met jouw ervaring in strategische communicatie. Je snapt complexiteit, kan omgaan met verschillende belangen en houdt daarin overzicht en je bent koersvast.
 • Je bent toekomstgericht en kent de ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Dus vanuit je hart voor onze bewoners draag je onder andere bij aan het steeds meer inzetten van datagedreven communicatie.
 • Werk je ook samen met externe partijen zoals vormgevers, fotografen, online bureaus, journalisten, drukkers, woningcorporaties, gemeente, aannemers en andere samenwerkingspartners.
 • Zorg je op een betrokken manier voor communicatieplannen en –adviezen die staan als een huis. Hou je van woordgrapjes en denk je nu bij het woord huis: ‘Dat mag ook wel, bij een woningcorporatie’, dan heb je onze humor.

We zijn natuurlijk vooral op zoek naar twee Communicatieadviseurs die qua karakter en motivatie bij ons passen. Daarnaast is onze ideale kandidaat naar alle waarschijnlijkheid:

 • Nieuwsgierig en gericht op samenwerking. Dat zien we terug in jouw inlevingsvermogen, de manier waarop je vragen stelt en natuurlijk in je drive om collega’s en onze bewoners te leren kennen. Omdat je altijd het juiste en goede wilt doen voor hen.
 • Een bouwer. Niet letterlijk, want daar hebben we onze collega’s vastgoed en externe bouwpartners voor, maar zeker wel figuurlijk. Nijestee is volop in ontwikkeling en team communicatie ook. Je hebt zin om hier een bijdrage aan te leveren en samen impact te maken voor Nijestee, huurders en collega’s.
 • Met jouw kennis en ervaring help je het zelfstandige team Communicatie positie te bepalen, keuzes te maken in hoe we impact maken voor Nijestee, en hieraan vast te houden.
 • Een betrokken Communicatieadviseur met jarenlange allround ervaring in (een) vergelijkbare functie(s).
 • In het bezit van een diploma in de richting Communicatie, Journalistiek, of vergelijkbaar.

Herken jij jezelf in bovengenoemde punten? Dan zou jij zomaar eens onze nieuwe Communicatieadviseur kunnen zijn.

Met wie werk je?

Je wordt onderdeel van team Communicatie, bestaande uit 4 communicatiespecialisten. We vinden het bij Nijestee belangrijk dat mensen de toegevoegde waarde leveren die bij hen past. We geloven erin dat het goed is om te versterken waar je goed in bent. Als je namelijk doet waar je goed in bent, dan word je er niet alleen beter in, maar dan word je er ook gelukkiger van.

Ben jij al enthousiast geworden en ben je nieuwsgierig wat we jou allemaal te bieden hebben? Lees hieronder dan snel nog even een minuutje verder over deze unieke functie.

Wat doe je zoal tijdens een werkdag?

 • Je maakt met 2 collega’s van Woonzaken een briefing voor je collega die een bijlage met rekenvoorbeelden gaat opmaken in huisstijl, zodat deze aan huurders meegestuurd kan worden bij een standaard brief.
 • Je hebt een teamoverleg over de prioriteiten en realistische planning voor het komend half jaar.
 • Je bereidt een evaluatie voor met het projectteam Vinkenstraat, die je kent vanuit de introductie in deze vacature, om te bespreken wat we bij een volgend issue anders zouden aanpakken.
 • Je redigeert een brief voor een specifieke groep huurders waarin we laten weten dat de voorwaarden voor bijschrijving van medehuurders worden aangepast. En hoe ze dat na de ingangsdatum moeten aanpakken.
 • Je hebt een overleg met een collega van team Datalab en het externe mediabureau over de effectiviteit van de social campagne van de afgelopen twee maanden.
 • De ene dag tafeltennis je met Jan Aldert, de andere dag puzzel je met Esseline.
 • Je maakt een start met een plan van aanpak pers en woordvoering.
 • Je telefoon gaat vaak! Het ene moment hang je met Sikkom aan de lijn, het andere met een collega die wil sparren over een communicatievraagstuk.

Dit krijg je van ons

 • Een mooie, uitdagende functie voor 28-36 uur per week.
 • Een marktconform salaris van €3.748 tot €4.727 (schaal H) per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering
 • Reiskostenvergoeding en een fietsplanregeling.
 • Leuke activiteiten zoals bioscoopuitjes, pubquizavonden en borrels, georganiseerd door onze actieve personeelsvereniging.
 • En ook niet onbelangrijk: een team van gedreven en betrokken collega’s die zorgen voor gezelligheid op een fijne werkplek aan het Damsterplein in Groningen.
 • Als je bij ons gaat werken, start je altijd met een Clifton Strenghts Assessment. Daarmee breng je in kaart waar jouw talenten liggen en hoe je deze in kan zetten voor Nijestee om samen te excelleren.

Nieuwsgierig of enthousiast? Twijfel dan niet en solliciteer bij ons als Communicatieadviseur. Dit kan via de solliciatatiebutton bovenaan, dus het is snel voor elkaar.

Heb je vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan gerust contact op met Jelle Visser, Programmamanager Dienstverlening en Organisatieontwikkeling via 06 11 321 362.

In week 21 nodigen we kandidaten uit voor gesprekken.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCommunicatieadviseur
Indicatie salaris (min – max]3700 – 4800
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheMakelaardij/Vastgoed, Overig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://nijestee.easycruit.com/intranet/intranet/vacancy/application/send/3338041/219725?iso=nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.