Cost Engineer / Cost Calculator E&I Verwater Group 06-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Cost Engineer / Cost Calculator E&I Verwater Group 06-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo verwater 300dpi kleur

Fulltime

Cost Engineer / Cost Calculator E&I

Regio Groningen

Ervaring

HBO

Om de projecten van Verwater gestroomlijnd te laten verlopen begint elk proces met een goede voorbereiding. In samenwerking met o.a. onze projectmanagers vertaal jij de vraagstelling van de klant naar oplossingen en een passend commercieel voorstel dat leidt tot de gunning van een opdracht.

Je bent onderdeel van de afdeling Sales support. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het maken van de calculatie, planning, plan van aanpak en het uitbrengen van de offerte.

Het team bestaat met jouw komst uit vijf collega's. Samen met jouw collega's calculeren we een zo scherp mogelijke prijs tegen de hoogste kwaliteit. We willen voldoen aan de doelstellingen die de klant wil bereiken en gezamenlijk werken aan een langdurige samenwerking.

Functie omschrijving

Als cost engineer E & I werk je hoofdzakelijk in opdracht van onze afdeling E &I. Verwater is een echte dienstverlener, je werk is altijd divers. De aanvragen verschillen in volume van €15.000 tot €4.000.000. Technische focus staat centraal en we werken aan klantgerichte diensten. Je werkt in een team waarbij de samenstelling in het aantal mensen en disciplines zullen verschillen per aanvraag.

Wij kunnen jouw inzet goed gebruik. Jouw taken zullen bestaan uit:

 • Het calculeren van E&I en multidisciplinaire aanvragen;
 • Je start met je plan van aanpak;
 • Hierbij kijk je naar de duurzaamste, de beste technische en meest financieel voordelige oplossingen
 • De prijsopbouw als het gaat om materialen en uren
 • En jij zorgt voor ondersteuning en oplossingen passend bij de vraagstelling van de klant
 • Het onderhouden van klantcontact;
 • Het onderhouden van contact met collega's om alle aspecten die horen bij het maken van de calculatie en het maken van de offerte goed uit te kunnen voeren;
 • Het doen van (prijs)aanvragen bij leveranciers en onderaannemers, samen met de afdeling inkoop;
 • Het bezoeken van projectlocaties;
 • Je hebt zorg voor goede verslaglegging en georganiseerde archivering van aanvraaggegevens;
 • Het organiseren van vergaderingen om de technische en commerciële aspecten met de projectleiders of projectmanagers en de salesmanager door te spreken;
 • Het verzorgen van de uiteindelijke offerte en eventuele opvolging hiervan;
 • Werken binnen de afdeling waarbij het continue verbeteren centraal staat.

Wie zijn wij?

Verwater Industrial Services is actief in de technische dienstverlening in de industrie, waaronder Petrochemie, Chemie, Olie & Gas, Tankterminals, Food & Feed, Water en

Procesindustrie. Ons dienstenpakket is divers en gericht op totaal ontzorging van de klant. Hieronder vallen engineering, industriële automatisering, panelenbouw, E/I projecten, E/I onderhoud, mechanische projecten (piping), mechanish onderhoud (static & rotating), kunststoftechnieken en revisie van appendages en veiligheden. In Noord-Oost Nederland realiseren wij dit met ruim 145 medewerkers vanaf de locaties Groningen, Delfzijl en Emmen. We zijn een laagdrempelig georganiseerde organisatie, de lijnen zijn kort en we kennen elkaar. We zijn trots op wat wij realiseren en hebben langdurige relaties met onze klanten.

Een van de collega's uit ons team is :

"Op onze afdeling moet je zelfstandig kunnen werken, maar daarnaast is samenwerking een must.Ik verheug me op een nieuwe collega die ons team komt versterken!

"

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn op zoek naar een cost-engineer die technisch en commercieel met ons meedenkt. Je hebt aantoonbare ervaring in de technische industrie en je bent bekend met de elektrotechniek. Gezien de huidige samenstelling van het team zoeken wij een kandidaat met minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Daarbij vragen wij het volgende:

 • Afgeronde technische opleiding op HBO niveau;
 • Ervaring met kostenramingen en begrotingen in een technische omgeving;
 • Kennis van calculatie methodieken en software tools;
 • Analytisch sterk en nauwkeurig in het opstellen van kosten overzichten;
 • Kennis van Word/Excel/Outlook en ERP programma('s)

Starters

Ben je een startende werknemer of heb jij je opleiding net of binnenkort afgerond neem dan zeker contact met ons op. Er zijn voldoende mogelijkheden om binnen en buiten de afdeling door te groeien

Wat bieden we jou?
Onze werklocatie is in Groningen en Emmen. Wij werken met flexplekken, zodat je altijd overal kan inloggen. Natuurlijk krijg je daarvoor van ons alle middelen: een laptop, telefoon en 2 beeldschermen.

Hard werken en weer opladen: Je krijgt van ons 26 vakantiedagen, 12 dagen ADV en vakantiegeld. Ook hebben wij een actieve PV, een zomer barbecue en jaarlijks een kerstborrel.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel? Dan komen we graag met jou in contact!

Solliciteren kan via de blauwe knop bovenaan de pagina. Je ontvangt binnen twee (werk)dagen van ons een reactie.

.

Logo verwater industrial services 1

Verwater is een wereldwijde dienstverlener voor industriële en (petro-)chemische installaties.

Verwater is altijd geïnteresseerd in goede kandidaten voor onze vacatures. Veel kandidaten solliciteren direct bij Verwater of worden aangeleverd via onze vaste contacten.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCalculator
Indicatie salaris (min – max]1157 – 308642
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheChemie/Petrochemie
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.verwater.com/de/vacatures/cost-engineer-cost-calculator-e-i/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.