Fietscoaches De vereniging Humanitas 03-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Fietscoaches De vereniging Humanitas 03-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Minimaal 2,5 uur per week

Vind je het leuk om anderen te helpen en weet je zelf voldoende van computers af? Dan zoeken wij jou voor onze locatie in Leens!

Als begeleider Klik&Tik help je mensen bij het aanleren van computervaardigheden. Van het aanzetten van de computer tot het typen van tekst. En van het downloaden, opslaan en verzenden van bestanden tot het vinden van de weg op internet. Je leert hen bijvoorbeeld een profiel aan te maken op social media. Dit doe je wekelijks in de bibliotheek samen met collega's. Ter voorbereiding doorloop je zelf de cursus Klik&Tik.

Jij…

 • bent vriendelijk, geduldig en hebt humor
 • vindt het leuk om mensen iets aan te leren
 • hebt computerervaring in normaal gebruik
 • bent bekend met internet en social media
 • kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen
 • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Humanitas Het Hogeland

vrijwilligers voor het vormgeven van levensverhalen

Vind je het leuk om te schrijven en ben je nieuwsgierig naar het levensverhaal van een ander? Wil je
een ander helpen iets waardevols na te laten voor familie en vrienden? Vrijwilligers van het project
Levensverhaal van de afdeling Het Hogeland van Humanitas helpen om het verhaal van een ander
vorm te geven op een manier die bij hem of haar past. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een
boek, een fotoalbum of in een film op DVD.

Als vrijwilliger bij het project Levensverhaal kom je bij een deelnemer thuis om herinneringen op te
halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Doorgaans zijn dit ouderen die hun verhaal opgetekend willen hebben, maar het kan ook een jong iemand zijn die bijvoorbeeld gevlucht is of een zware tijd heeft meegemaakt. Je bezoekt de deelnemer ongeveer 1 keer per 2 weken. De bezoeken duren ongeveer 1,5 uur. Je werkt de informatie thuis uit.

Over Humanitas-afdeling Het Hogeland

Humanitas-afdeling Het Hogeland is een vrijwilligersorganisatie van Humanitas in de gemeente Het Hogeland (voorheen Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond). Meer informatie over Humanitas Het Hogeland vind je op: https://www.humanitas.nl/afdeling/hogeland

Heb je vragen over het project of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de Jan van der
Holst, de coördinator van het project:
E-mail:

Beschik je over de basisvaardigheden op het gebied van computergebruik? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je gaat een mevrouw in Kloosterburen begeleiden die na een beroerte afasie heeft opgelopen en moeite heeft met het gebruik van de computer.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Individuele begeleiding bieden om computerbasisvaardigheden te leren.
 • Zorgen voor een veilige en rustige leeromgeving, rekening houdend met de specifieke omstandigheden van mevrouw.

Denk je dat jij de juiste persoon bent om deze inwoner te helpen bij het leren van computerbasisvaardigheden? Laat het ons dan weten!

Wie heeft 1 keer in de week tijd over om met meneer in Uithuizermeeden te wandelen?

Meneer had altijd ondersteuning van een blindengeleidehond, maar nu deze er niet meer is, wordt hij helaas belemmerd om de deur uit te gaan.

Ben je even vitaal als meneer en heb je zin om lekker te wandelen? Meld je dan nu aan als wandelmaatje!

Vrijwilliger voor bloemschikken

Vindt u het leuk om met een aantal bewoners van een verpleegafdeling te bloemschikken? Houd dan uw agenda vrij op de laatste donderdagmiddag van de maand vanaf een uur of drie.
U begint dan om 14.30 uur met de spullen klaar te zetten, koffie te halen en de bewoners die opgegeven zijn te halen. Het gaat bij het bloemschikken minder om het maken van mooie creaties, maar vooral om het hebben van een fijne, gezellige middag.

Om u aan te melden mag u contact opnemen met Irma Rietsema, of even bellen met .

We vragen vrijwilligers om op een vaste dag in de week samen met een bewoner naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld naar het Bedumerbos of naar de winkel of de markt in Bedum.

Naast bewoners met somatische klachten verblijven er veel bewoners met dementie in Alegunda Ilberi.

Als u zich aanmeldt als wandel/fietsmaatje verwachten we dat u een vaste dag in de week beschikbaar bent. U wordt dan gekoppeld aan een bewoner.

Vrijwilliger tijdens avondmaaltijd

Vanaf 16.30 tot 18.00 uur ondersteunt u de zorgdienst tijdens het avondeten op een huiskamer. Op een huiskamer verblijven dagelijks 8 tot 10 bewoners met dementie. U helpt met brood smeren en eten geven en draagt zorg voor het netjes achterlaten van de huiskamer. U brengt een fijne, gemoedelijke sfeer op de huiskamer zodat de bewoners op een rustige manier de dag kunnen eindigen.

 • Ouderen 55+

Vrijwilliger tijdens ontbijtdienst

Vanaf 8.00 tot 9.30 uur ondersteunt u de zorgdienst tijdens het ontbijt op een huiskamer. Op een huiskamer verblijven dagelijks 8 tot 10 bewoners met dementie. U helpt met brood smeren en eten geven en draagt zorg voor het netjes achterlaten van de huiskamer. U brengt een fijne, gemoedelijke sfeer op de huiskamer zodat de bewoners op een rustige manier de dag kunnen beginnen.

 • Ouderen 55+

Om u aan te melden mag u contact opnemen met Silvia Drenth, s.m.drenth@dehoven of .

Het begint om 15.00 uur tot ongeveer 16.00 uur in Alegunda Ilberi. De deelnemers van het sjoelen zijn oudere bewoners met dementie die veel plezier bleven aan het wekelijks sjoel uurtje. Niet de score, maar het plezier maken met elkaar staat voorop.

Uw werkzaamheden zullen zijn: - Deelnemers ophalen en terugbrengen naar de huiskamers - Koffie en thee schenken - Begeleiden bij het sjoelen

De score hoeft niet genoteerd, het gaat om de leuke sfeer en gezelligheid met elkaar. We zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers.

Om u aan te melden mag u contact opnemen met Silvia Drenth, s.m.drenth@dehoven of

Er staat een grote bak bij deze bloemenzaak waar mensen hun doppen in kunnen gooien. Als vrijwilliger leeg je om de 1,5 à 2 weken de bak in een Big Bag. Wanneer je 3 volle Big Bags hebt kun je een ophaalverzoek sturen naar: https://www.stichtingvriendendoppenactienoordnederland.nl.

Deze stichting verzorgt ook met vrijwilligers dat de Big Bags worden opgehaald en naar de verwerking gaat. Deze doppen sparen we voor de basisopleiding van de geleidehond. Een opleiding kost €5000. Dit is niet het enige goede doel. Daarnaast worden er van de gerecyclede doppen en deksels nieuwe producten gemaakt.

Ben jij woonachtig in Bedum of omgeving en heb je vanaf 1 juni tijd om in de voetsporen van Henna te treden als vrijwilliger? Mail dan naar , dan nemen wij contact met je op!

Vrijwillige fietscoaches gezocht!

Vind jij fietsen heerlijk? En lijkt het je leuk om ouderen te helpen fietsen tot hun 100e? In het kader van het project 'Doortrappen' worden vrijwillige fietscoaches gezocht. Geef je nu op voor de opleiding tot fietscoach van de Fietsersbond!

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMaatje
Indicatie salaris (min – max]5000 – 5000
OpleidingsniveauLagere school
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheOverig
LocatieBedum, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://centrumvrijwilligerswerkhethogeland.nl/vacatures/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.