Inkomensconsulent/Participatiecoach Gemeente Het Hogeland 08-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Inkomensconsulent/Participatiecoach Gemeente Het Hogeland 08-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Inkomensconsulent/Participatiecoach

De gemeente Het Hogeland heeft ruimte voor een Inkomensconsulent/Participatiecoach (34 uur per week ) - schaal 9 - Medewerker beleidsuitvoering II

Team

Je komt terecht in één van de vijf Integrale Sociale Teams, het Integraal Sociaal Team in Uithuizen/Usquert. In de praktijk word je ingezet voor meerdere integrale Sociale Teams. De overige teams zijn gehuisvest in Leens, Uithuizermeeden, Bedum en Winsum. Het Integrale Sociale Team bestaat naast Inkomensconsulenten/participatiecoaches uit casemanagers jeugd, inkomensconsulenten, Wmo consulenten en de collega's van welzijn. De coördinator uitvoering sociaal domein begeleidt jou en je team op weg naar het gekanteld werken, dat wil zeggen nóg meer integraal werken dan nu. De teamcoach zorgt dat de kern van de aanpak gericht is op het bevorderen van zelforganisatie en integraal en opgavegericht werken.

Dit ga je doen

 • Je hebt kennis van de Participatiewet en overige sociale zekerheidswetgeving en je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied;
 • Je voert intakegesprekken, geeft voorlichting en advies over diverse inkomensvoorzieningen en sociale zekerheid;
 • Je beheert een eigen caseload en onderzoekt, rapporteert en besluit op het gebied van rechtmatige verstrekking van bijstand;
 • Je informeert over rechten en plichten en indien nodig leg je een maatregel op;
 • Daarnaast activeer je klanten richting arbeidsmarkt/participatie/scholing en zorg. Je stelt een Plan van Aanpak op, je adviseert en bewaakt het traject hierin;
 • Je hebt contact met derden over meldingen en preventieve acties.

Jouw talenten

Wij zoeken iemand die een sterke affiniteit heeft met de verschillende doelgroepen binnen de Participatiewet en ook buiten de gebaande paden kan en wil kijken, denken en werken. Samenwerking, klantgerichtheid en gevoel voor humor zijn daarbij mooie eigenschappen. Verder weet je van aanpakken en ben je motiverend en inspirerend naar inwoners en collega's. Een heldere communicatie, accuraatheid in je werk en het goed kunnen analyseren van problematiek is daarbij van belang.

Als Inkomensconsulent/participatiecoach heb je kennis van bijzondere bijstand en aanverwante (minima)regelingen. Je bent alert op fraudesignalen en je bent cijfermatig onderlegd. Daarnaast adviseer je ook op het gebied van overige inkomensvraagstukken en kun je waar nodig maatwerk leveren binnen de kaders en de gedachte van de Participatiewet en het Integraal werken.

Verder:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt passie voor je werk;
 • Gemeentelijke werkervaring is een pré;
 • Ervaring met de applicatie CiVision Samenlevingszaken is een pré.

Wat wij jou bieden

Ruimte voor plezier in je werk, maar ook voor eigen initiatief, vernieuwing en ontwikkeling, een dynamische werkomgeving, korte lijnen en een prettige werksfeer.

De functie is gewaardeerd in schaal 9 (Cao Gemeenten). Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- per maand op basis van een 36-urige werkweek (peildatum 1 januari 2024). Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05% bovenop je brutosalaris.

Je kunt reageren middels CV en motivatie tot en met zondag 26 mei 2024. Voor meer informatie kun je contact opnemen met () via telefoonnummer . In de periode vanaf 23 mei tot en met 31 mei kun je voor vragen contact opnemen met Chantal de Vrij (Coördinator Sociaal Domein) via telefoonnummer .

De gesprekken staan gepland op maandag 3 juni 2024.

Sluitingsdatum

26-05-2024

Contactpersoon

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelConsulent Participatie
Indicatie salaris (min – max]3317 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)34 – 34
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieUithuizen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hethogeland.nl/bestuur-en-organisatie/vacatures/vacature?tx_windvacancies_detail%5Baction%5D=detail&tx_windvacancies_detail%5Bcontroller%5D=Vacancy&tx_windvacancies_detail%5Bvacancy%5D=524&cHash=cd7f93b5185c37fc45a461c5ae3cb029

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.