Nachthoofd Elker 04-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Nachthoofd Elker 04-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Contact:

Snel naar

 • Adviezen corona op Elker locaties
 • Werken bij
 • Servicepunt JeugdzorgPlus

Volg Elker via:

Jeugdzorgwerker D Nachthoofd (Specialistisch Behandelcentrum 12+)

Datum 01-05-2024 Salaris Schaal 7 Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband Nummer 4749 Locatie Hulst Ingangsdatum Zo snel mogelijk Sluitingsdatum 21-05-2024

De behandelgroepen en de crisisgroep (kortdurend verblijf) van Elker zijn samen het behandelcentrum 12+. Deze groepen bevinden zich aan de Haydnlaan in Groningen. Hier bieden wij behandeling en hulp aan jongeren van 12-18 jaar met een psychiatrische stoornis en/of gedragsproblemen wanneer dit in de thuissituatie (soms acuut) niet meer mogelijk is. Vanuit onze 24 uurs zorg bieden wij bijvoorbeeld hulp bij het omgaan met emoties of verwerken van vervelende ervaringen.

Op de behandelgroep krijgen de jongeren de gelegenheid om te oefenen met gedrag en gaan ze aan de slag met nieuw aangeleerde vaardigheden. De aandacht gaat met name uit naar het behouden en vergroten van de dingen die al goed gaan.

Tijdens het kortdurend verblijf op onze crisisgroep richten wij ons op het in kaart brengen van wat er goed gaat en wat er nodig is voor de jongere om zich weer verder (veilig) te gaan ontwikkelen.

Wat ga jij doen?

Als nachthoofd heb je een bijzondere rol in het multidisciplinaire team. Jouw dienst start 's avonds om 22.30 uur met een overdracht. Je hoort van je collega wie er thuis zijn en of er bijzonderheden zijn. Daarna kun je gewoon gaan slapen. In de meeste gevallen zijn de nachten rustig en hoef je niets te doen. Mocht er iets aan de hand zijn dan ben jij het eerste aanspreekpunt. Jij bent degene die zorgt dat er rust is in huis, je hebt een signalerende functie en je beantwoordt de urgente vragen. Praktische zaken los je zelf op. Als er vragen of situaties zijn waar je niet uitkomt kun je overleggen met collega nachthoofden of de achterwacht. Er kan zo nodig altijd extra hulp worden ingeroepen. Om 8 uur 's ochtends komen jouw collega's van de dagdienst. Nadat je met hen een overdracht hebt gedaan, zit jouw slaapdienst erop.

De rol van nachthoofd is bij uitstek voor studenten in de laatste fase van een (sociale) studie. Zo kun je ervaring opdoen in een setting die past bij je studierichting. Je werkt in een team van 4 nachthoofden op een vaste locatie. Ieder nachthoofd werkt één vaste nacht in de week en één weekend in de maand. Als nachthoofd zit je automatisch ook in de invalpool van Elker en kun je, afhankelijk van jouw eigen wensen en beschikbaarheid, ook voor dagdiensten gevraagd worden.

Wie ben jij?

 • Jij gelooft dat er altijd mogelijkheden zijn om een kind te kunnen helpen. Hoe groot de problemen soms ook zijn. Je weet dat dit vraagt om een veilige basis. Dit verantwoorde leef- en behandelklimaat probeer je onze kinderen en jongeren daarom elke dag te bieden; individueel en in groepsverband. Dit doe je samen met je collega's in een enthousiast, specialistisch team. Profiel:
 • Jij hebt een agogische opleiding/studie gedaan of bent hier mee bezig.
 • Je bent minimaal 24 jaar en staat stevig in je schoenen.
 • Je hebt een kalm brein en affiniteit met de doelgroep.

Wat biedt Elker jou?

Bij Elker zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers én die van onze jongeren, kinderen en hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan. Dit geldt ook voor jou als nachthoofd. Je gaat in ieder geval een BHV-training volgen, je wordt gedegen ingewerkt en er zijn regelmatig mogelijkheden voor aanvullende trainingen. Een mooie bijkomstigheid: de ervaring als nachthoofd staat goed op je cv. En omdat Elker als (hoog) specialistische jeugdhulpaanbieder een breed hulpaanbod heeft, kun je intern goed doorstromen in verschillende rollen en functies.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je krijgt een contract voor minimaal 30 uur per maand.
 • Je start met een contract voor 1 jaar (Daarna is een vast contract mogelijk)
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent ingedeeld in schaal 7.
 • Je ontvangt een slaapdienstvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer (reiskosten fiscaal uitruilbaar)
 • Je bouwt pensioen op via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig? We horen of zien je graag!

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag jouw korte motivatiebrief en je CV. Dit kan eenvoudig via de button 'ik ga reageren'.

Bel gerust met het Team Aanmelding en Advies van Elker: telefoon (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 - 12.30). Ook bereikbaar via e-mail:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSlaapwacht
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)30 – 30
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.elker.nl/vacatures/jeugdzorgwerker-d-nachthoofd-specialistisch-behandelcentrum-12-4749/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.