Netwerker Vanuit Koninklijk Nederlands Watersport Verbond 14-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Netwerker Vanuit Koninklijk Nederlands Watersport Verbond 14-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Team Allianz

Optimist on Tour

Watersportverbond Logo

Het Watersportverbond behartigt de belangen op (inter-)nationaal en regionaal niveau. De regionale belangenbehartiging wordt gedaan door 16 regioteams, bestaande uit vrijwilligers, die ondersteund worden door ons. Wij zoeken ter versterking van het huidige regioteam een lid regioteam Groningen-Drenthe.

Gezocht: Enthousiaste Regioteamleden Groningen Drenthe!

Wil jij opkomen voor de belangen van de watersport in Groningen en Drenthe?

Wij zijn op zoek naar één of meerdere nieuwe onbezoldigde teamleden. Vanwege de groei van watersportactiviteiten in Groningen en Drenthe en toename van taken voor belangenbehartiging van watersport, zoeken wij versterking van het regioteam Groningen Drenthe van het Watersporverbond. Ook komen wij graag in contact met mensen die zich op projectbasis willen inzetten voor een watersportdossier waar het team mee bezig is, zonder zelf teamlid te zijn.

Over het werk in Regioteam Groningen Drenthe

In de regio Groningen Drenthe zijn 13 watersportverenigingen (met gezamenlijk ruim 1000 leden) lid van het Watersportverbond, variërend van motorbootvereniging en zeilvereniging tot kanovereniging. Watersportactiviteiten brengen vaak complexe organisatievraagstukken met zich mee die intensieve samenwerking tussen regioteam en de diverse overheden en organisaties nodig maken. Ieder doet dit vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Een actueel thema waaraan het regioteam werkt is de vraag hoe Natura 2000 en de watersport gecombineerd kunnen worden op het Zuidlaardermeer, maar ook de gevolgen van wateropslag in de Onlanden en de overvloedige groei van waterplanten in de vaarwateren vragen onze aandacht.

Het team bestaat uit positief kritische warmbloedige watersportliefhebbers die zich inzetten voor de belangenbehartiging voor de watersport in Groningen en Drenthe. We vergaderen vier keer per jaar en tussendoor handelen we zaken digitaal af. In de zomermaanden staan onze activiteiten veelal op een wat lager pitje. We werken collegiaal samen en verdelen dossiers en werkzaamheden in onderling overleg op basis van affiniteit, beschikbaarheid en/of ervaring.


Wij zoeken een enthousiaste watersporter:

 • met groeiende affiniteit met veilig, schoon en goed doorvaarbaar vaarwater
 • bij voorkeur met kennis van de regionale bestuurlijke problematiek
 • Je bent goed in het omgaan met verenigingen en weet deze te mobiliseren, waarbij deze verenigingen zelfsturend werken;
 • Je bent resultaatgericht als het gaat om communicatie met overheden;
 • Je activeert mensen en je bent in staat om standpunten uit te dragen, ook als die soms tegen gevestigde belangen ingaan;
 • Je weet prioriteit te geven aan het creëren van een sterke band met andere teamleden
 • Je verbindt diverse belangen om tot vernieuwende en gedragen oplossingen te komen;
 • Je bent in staat om strategisch en effectief te beïnvloeden om resultaten te behalen;
 • Je werkt graag samen in een team;
 • Ervaring als belangenbehartiger is een grote pré.

Competenties:

overtuigingskracht - stressbestendigheid - coachen - onderhandelen - netwerken - integriteit - sociaal en communicatief vaardig


Wat we bieden

Je vrijwilligersovereenkomst met het Watersportverbond geldt voor een of maximaal twee termijnen van vier jaar en geeft toegang tot deze vrijwilligersfunctie waarin je als netwerker vanuit een professionele organisatie van betekenis kunt zijn voor de watersport in Groningen en Drenthe. Om makkelijk op te starten en om je expertise als teamlid verder uit te bouwen organiseert het Watersportverbond tal van leuke bijeenkomsten en webinars. Vervoerskosten (OV of kilometers) kun je declareren.


Als je belangstelling hebt

Heb je belangstelling om meer te weten te komen over regioteam Groningen Drenthe of lid te worden van ons regioteam, dan komen we graag met je in contact. Je bereikt ons via onze regiovertegenwoordiger Groningen Drenthe, , op .


Over het Watersportverbond

Watersport wortelt in Nederland in een rijke traditie. Recreatieve motorbootvaarders naast zeilers, (kite- en golf-) surfers naast kanovaarders en suppers: een grote diversiteit in watersporters vertrouwt de belangen van de eigen sport toe aan watersportverenigingen met de opdracht hen te vertegenwoordigen. In 1890 is het Watersportverbond opgericht om de gedeelde belangen te behartigen. Het Watersportverbond doet dat vandaag nog steeds vanuit een aansprekende missie: 'Nederland Watersportland, een leven lang genieten op het water.'

Het Watersportverbond ondersteunt de aangesloten verenigingen op tal van gebieden. Het bureau van het Watersportverbond werkt vanuit de 'Weerelt van de sport' in Papendorp/Utrecht, waar sinds 2017 vijf sportbonden gezamenlijk gehuisvest zijn.

Om de verbindingen met de verenigingen zo kort mogelijk te houden is er binnen het Watersportverbond gekozen voor een regionale aanpak van de belangenbehartiging voor de leden. Het bureau van het Watersportverbond is de bindende factor en ondersteunt de regioteams.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAccountmanager
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheSport/Recreatie/Toerisme
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.watersportverbond.nl/over-ons/vacatures/vrijwilligers/belangenbehartigers-in-de-regio/vacature-regioteam-groningen-drenthe/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.