Projectleider Communicatie (Schade Afhandeling) Supply Value 18-05-2024

  1. Vacatures Bedum
  2. Projectleider Communicatie (Schade Afhandeling) Supply Value 18-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Supply Value

      • Project & Change Management

Projectleider communicatie (schade afhandeling) - Min.EZK - IMG - Communicatie - 32/36 uur - 6 maanden - Groningen

Korte omschrijving

Als Projectleider Communicatie (schade afhandeling) S13 weet je wat er nodig is om onze werkzaamheden goed over voor voetlicht te brengen bij Groningers en de maatschappelijke organisaties met wie we samenwerken. Je bent een strategische denker met visie, je hebt verstand van dienstverlening, reputatievraagstukken en projectmanagement en weet wat dit vraagt aan inhoudelijke keuzes en begrijpelijke communicatie zowel intern de eigen organisatie als extern.

Functie omschrijving

Verantwoordelijkheden en taken: Je bent Projectleider Communicatie, verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en regisseren van de integrale (samenhangende) communicatie over het totale pakket van onze regelingen en de dienstverlening van het IMG. Zoals de integrale intake voor burgers met schade door gaswinning.

Je bent een stevige gesprekspartner en komt tot heldere adviezen in complexe vraagstukken en weet dit zo nodig weer te geven in bijvoorbeeld notities en besluitvorming vanuit management.

Je brengt structuur en verbinding aan en zorgt ervoor dat er vanuit overzicht wordt gewerkt.

Je ziet de vaardigheden en expertise die er in de organisatie en het eigen team zijn en weet deze in te zetten en verder te ontwikkelen.

Achtergrond opdracht

Ingewikkelde vraagstukken en keuzes met stakeholders en aanvragers van een van onze schaderegelingen zijn bij jou in goede handen. Hierbij overzie je en schakel je tussen proces, inhoud en strategie. Jij begrijpt dat communicatie en dienstverlening bij elkaar horen en neemt je omgeving daarin mee.

Ook als het gaat om het ontwikkelen en implementeren van beleid, lever jij je bijdrage. Je hebt affiniteit met de problematiek rond de gevolgen van de aardgaswinning en zoekt voortdurend naar wegen om stakeholders tijdig te betrekken en inwoners en ondernemers in het gebied te bereiken die in aanmerking komen voor een schadevergoeding van IMG. Je staat aan de lat om de externe communicatie over alle aspecten van onze schaderegelingen in communicatieacties om te zetten.

Je zorgt voor overzicht en integraliteit tussen de vele initiatieven en projecten die lopen en maakt dit inzichtelijk voor collega's. Je voorkomt verkokering en versnippering in de aanpak en redeneert steeds vanuit de schade-aanvrager. Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega's binnen de afdeling die verschillende expertisegebieden hebben. Denk aan woordvoering, contentproductie, communicatie met aanvragers en gedupeerden, interne communicatie, social media, online, woordvoering, onderzoek en stakeholderrelaties.

Je doorgrondt de complexiteit van onze rol en de regelingen die we maken en uitvoeren en brengt overzicht en samenhang aan in de communicatieactiviteiten om als organisatie consistent te zijn in onze boodschap (integraal klantbeeld). Je draagt de visie uit binnen de organisatie en neemt collega's hierin mee.

Je zet lijnen uit, draagt zorg voor en houdt regie op een hoge kwaliteit van de communicatie-instrumenten zoals een communicatiestrategie, een communicatiekalender, impactanalyses, omgevingsanalyses en andere producten. Daarbij steek je ook de handen uit de mouwen om te komen tot de juiste communicatieaanpak, zowel voor onze stakeholders als de Groningers die een schade-aanvraag bij ons indienen.

Organisatorische context en cultuur

Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningenveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken (inclusief Herstel in natura), immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen met een projectenkantoor in Assen en heeft ruim 700 medewerkers. De komende periode gaat IMG zich nog bezighouden met nieuwe taken, zoals Duurzaam Herstel en gederfd woongenot.

Het bestuur van het IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het managementteam (MT) bestaat thans uit één directeur en 4 afdelingsmanagers.

Het MT bestaat verder uit de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel, Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling en Regiebureau/Informatievoorziening. Daarnaast is er een afdeling Communicatie en een afdeling Bedrijfsvoering.

Functie eisen

EISEN

Werkervaring en -denkniveau

- HBO+/WO werk en denkniveau

- Tenminste 8 jaar aantoonbare ervaring als manager/projectverantwoordelijke op het gebied van communicatie

- Tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring binnen binnen het publieke domein

Opleiding en kennis

- Een afgeronde HBO+/WO opleiding in communicatie wetenschappen of vergelijkbaar

WENSEN

Gewenste competenties

- Strategische denkkracht

- Resultaatgericht

- Organisatiesensitief

- Proactief

Aanvullende kennis

- Uitgebreide achtergrond in interne en klantcommunicatie

Overige functiewensen

- Ervaring in projectmatige omgevingen

- Ervaring maatschappelijk gevoelige thema's / bestuurlijk complexe dossiers

- Ervaring met het gasdossier of schadeloosstellingsproblematiek vanuit de overheid.

- Ervaring met het schakelen tussen verschillende stakeholders

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelCommunicatieadviseur
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheAdvies/Consultancy
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.supplyvalue.nl/interim-opdrachten-otys/projectleider-communicatie-schade-afhandeling-min-ezk-img-communicatie-32-36-uur-6-maanden-groningen-ZkSkrFa63YOkzL6P/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.