Projectmanager Onderzoeksprojecten GMW Rijksuniversiteit Groningen 07-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Projectmanager Onderzoeksprojecten GMW Rijksuniversiteit Groningen 07-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Rijksuniversiteit Groningen

Projectmanager Onderzoeksprojecten GMW (0,6-0,8 fte) (V24.0225)

Functieomschrijving

De projectmanager werkt zelfstandig en neemt initiatief voor de verschillende elementen van procesondersteuning van zowel aanvragen als lopende projecten. De projectmanager organiseert ondersteuning voor meerdere projecten tegelijkertijd en werkt daarbij nauw samen met de collega's binnen Research Support, de betrokken onderzoekers van de betreffende projecten uit de diverse afdelingen en disciplines, het project control team, de communicatie- en de juridische afdeling. De projectmanager is medeverantwoordelijk voor de tijdige en succesvolle voorbereiding van projectaanvragen (pre-award fase) en werkt daarbij nauw samen met de facultaire funding officers. Na honorering is de projectmanager verantwoordelijk voor, onder andere, de grant agreement, communicatie met de subsidiegever, en ondersteunt de manager het opstarten en uitvoeren van onderzoek. De projectmanager is zeer gemotiveerd en heeft bij voorkeur ervaring met het management van nationale en internationale samenwerkingsprojecten gefinancierd door NWO en de EU in een complexe werkomgeving.

Tot de taken van de projectmanager behoren:

 • management en coördinatie van de administratieve, juridische, financiële en communicatieaspecten van interdisciplinaire Europese en nationale onderzoeksprojecten, zowel in de aanvraag-, uitvoerings- als afrondingsfase
 • zorgen voor een tijdige en effectieve oplevering van de deliverables en mijlpalen, inclusief de voorbereiding van de rapportages voor de subsidieverstrekker
 • regelmatige afstemming met de coördinatoren van de projecten binnen alle afdelingen en disciplines van de faculteit
 • contactpersoon voor de subsidieverstrekker, de projectdeelnemers en andere belanghebbenden in het project
 • coördinatie en organisatie van projectbijeenkomsten, zowel online als fysiek en zowel in Nederland als in het buitenland
 • andere activiteiten die noodzakelijk zijn voor de succesvolle uitvoering van de projecten.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 650 medewerkers.

Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/

De projectmanager zal deel uitmaken van de afdeling Research Support. De afdeling Research Support heeft als doel om de onderzoekers van de faculteit te ondersteunen bij het verrichten van onderzoek. De missie van de afdeling is om vanaf het eerste onderzoeksidee tot de publicatie en archivering van onderzoeksdata een gesprekspartner te zijn voor de onderzoekers en hen te helpen hun weg te vinden, zowel in de steeds complexere regelgeving alsook naar een veelheid van technische oplossingen.

De faculteit GMW is succesvol in het binnenhalen van externe financiering voor onderzoeksprojecten door consortia, o.a. bij NWO (Zwaartekracht programma), de Nationale Wetenschapsagenda en binnen Europa (H2020, Horizon Europe). De ambitie is om dit in de komende jaren verder uit te bouwen.

Voor het binnenhalen en goed kunnen uitvoeren van complexe onderzoeksprojecten is goede projectondersteuning essentieel. Deze ondersteuning wordt geboden door het Grant Support Office, dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Research Support. Het Grant Support Office bestaat op dit moment uit een faculty funding officer, een funding officer en een projectmanager. Om te kunnen blijven voorzien in de groeiende vraag naar projectondersteuning is de Faculteit GMW op zoek naar een tweede, ervaren projectmanager. Deze projectmanager zal, samen met andere leden van het Grant Support Office, ondersteuning bieden aan alle facultaire onderzoekers die consortiumprojecten aanvragen en uitvoeren (pre- en post award). De projectmanager zal deel uitmaken van de afdeling Research Support van de faculteit en zal dagelijkse werkzaamheden afstemmen met de andere projectmanager en de funding officers.

Functie-eisen

De volgende functie-eisen zijn van toepassing op de positie:

 • academisch werk- en denkniveau
 • aantoonbare ervaring en affiniteit met operationele aspecten van onderzoeksprojecten. Projectmanagement van Europese en nationale onderzoeksprojecten is niet noodzakelijk, maar wel een pre
 • aantoonbare ervaring met monitoring en verslaglegging van projecten, ervaring met het schrijven van subsidieaanvragen is niet noodzakelijk, maar wel een pre
 • vaardigheden om zelfstandig bijeenkomsten te organiseren in binnen- en buitenland en indien noodzakelijk te participeren
 • uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Engels en in het Nederlands
 • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van gedrag en maatschappij
 • oog voor detail en gewend om gestructureerd te werken, ook onder tijdsdruk.

Je beschikt over de volgende competenties: een hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit, evenals een servicegerichte instelling en organisatiesensitiviteit.

Daarnaast zijn sturen op resultaat, overtuigingskracht, kostenbewust handelen en plannen en organiseren competenties die bij deze functie horen.Sociale vaardigheden om afstemming binnen consortia te helpen realiseren is een pre.

Organisatie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

 • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- (schaal 10) bruto per maand bij een fulltime dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen
 • een werktijdomvang van minimaal 0,6 fte tot maximaal 0,8 fte
 • een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Na negen maanden vindt een Resultaat- en Ontwikkelingsgesprek plaats om te bepalen of de aanstelling kan worden omgezet naar een vast dienstverband. Functie indeling in het UFO functieprofiel van Projectleider 1.

Onze universiteit heeft goede aanvullende arbeidsvoorwaarden op het gebied van verlofdagen en mogelijkheden tot het volgen van opleidingen.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Gesprekken vinden plaats in week 21.

De Rijksuniversiteit Groningen vindt sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit.

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 • Marjolein Boendermaker, Project Manager, , m.m.boendermaker rug.nl
 • , Funding Officer, , charlotte.oomen rug.nl

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProject Management Officer
Indicatie salaris (min – max]3226 – 5090
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.rug.nl/about-ug/work-with-us/job-opportunities/?details=00347-02S000AR0P&dept=gmw

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.