Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Verslavingszorg Noord Nederland 24-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige Verslavingszorg Noord Nederland 24-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 


24/7 bereikbaar

 1. Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV), Groningen

Locatie Outreachende Verslavingszorg Aweg Groningen

Uren 24 - 32 uur per week

Begindatum Per in overleg

Werk jij als SPV graag in een organisatie waar ruimte is voor persoonlijke groei en eigen inbreng? En schroom je niet om hierbij out of the box te denken? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Wie ben je?
Je bent een SPV die graag zelfstandig en outreachend werkt, maar ook onderdeel wil zijn van een team. Complexe problematiek spreekt je aan. Je bent een kei in het aangaan en onderhouden van het contact met onze cliënten. Je weet dat er vaak veel mogelijk is en de doelgroep hier dankbaar op reageert en in positieve zin verandert.

Wat ga je doen?
Als SPV voer je intakegesprekken met cliënten en je verricht onderzoek en diagnostiek. Samen met de cliënt formuleer je zijn/haar hulpvraag. Vervolgens stel je een behandelplan op en bespreekt deze met de cliënt en binnen het multidisciplinaire team. Je behandelt en begeleidt cliënten en je betrekt hun systeem hierbij. Je hebt een signalerende en controlerende rol omtrent het medicatiegebruik van cliënten en hebt daarover directe afstemming en overleg met de psychiater van het team. Je verricht de nodige verpleegkundige handelingen. Je handelt in crisissituaties en verwijst zo nodig door voor opname. Je onderhoudt de nodige contacten met (huis)artsen en psychiaters. Je verricht activiteiten in het kader van de OGGZ, zoals casefinding, bemoeizorg en zorgtoeleiding, waarbij er wordt samengewerkt met lokale ketenpartners. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het zorgbeleid binnen de afdeling.

Je werkt ambulant en bezoekt cliënten thuis, wanneer nodig schakel je met collega's voor overleg en ondersteuning. Tijdens je werk heb je veel overleg en een goede samenwerking met andere zorgverleners om de behandeling en begeleiding van je cliënt optimaal te laten verlopen. Je denkt mee over de uitvoering van zorg en je draagt zorg voor een goede registratie van de contacten en de uitvoering van het zorgplan.

Je werkt binnen kantoortijden (08.30 uur - 17.00 uur) en niet in het weekend.

Waar ga je werken?
Het outreachende team Aweg in Groningen biedt intensieve zorg en bemoeizorg op meerdere levensgebieden. Het doel is om persoonsgerichte en herstelondersteunende zorg te leveren op verschillende domeinen en met wisselende intensiteit. In onze herstelbenadering staat centraal dat we cliënten ondersteunen om, ondanks mogelijke beperkingen, de regie op hun eigen leven weer te pakken. Dit gebeurt onder andere door gebruik te maken van hoop, empowerment, verbinding en zingeving. Daarnaast is er methadonbehandeling voor cliënten met een opiaatafhankelijkheid.

Het team waarin je gaat werken is multidisciplinair samengesteld. Iedereen heeft zijn of haar eigen kennis en ervaring. En zo vullen we elkaar aan. We delen informatie, reflecteren op ons handelen én zetten humor in!

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde opleiding SPV of je bent bezig deze opleiding af te ronden. Je bent BIG-geregistreerd.
 • Je hebt affiniteit met cliënten met zowel ernstige verslavings- als ernstige psychiatrische problemen.
 • Je bent in staat om op constructieve wijze het contact met de doelgroep aan te gaan en te onderhouden. Je hebt tact en inlevingsvermogen en je weet te motiveren en te confronteren en je kunt onderhandelen.
 • Je kunt omgaan met agressie, weerstand of conflictsituaties en crisissituaties. Wat er ook gebeurt, jij houdt het overzicht en je weet de rust te behouden.
 • Je bent daadkrachtig, veerkrachtig en flexibel. Je hebt gevoel voor humor en je bent een coöperatieve collega. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken binnen de gegeven richtlijnen, protocollen en vastgestelde zorgplannen.
 • Je hebt affiniteit met oplossingsgericht werken en je kunt 'out of the box' denken.

Daarnaast onderschrijf je het belang van een gezonde leefstijl en het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Werken in een organisatie waar ruimte is voor ondernemen en eigen initiatief.
 • Samenwerking met collega's in een hecht team.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema's en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een s alaris conform functiegroep 55.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om het dienstverband bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je bellen met Martin de Boer, manager, telefoon of met , , telefoon .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.vnn.nl/werken-bij/vacatures/sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-spv-groningen

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.