Adviseur Waterbeheer Stichting Stedenband Hoogeveen 18-09-2023

 1. Vacatures Bedum
 2. Adviseur Waterbeheer Stichting Stedenband Hoogeveen 18-09-2023

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Adviseur Waterbeheer en Klimaatadaptatie (2fte)

Wil jij een essentiële rol spelen in het creëren van een groene, klimaatbestendige en waterrobuuste leefomgeving voor De Wolden en Hoogeveen? SWO De Wolden Hoogeveen zoekt twee gedreven Adviseurs Waterbeheer en Klimaatadaptatie om onze missie te realiseren?

Het team Openbare Ruimte is onderdeel van de eenheid Fysieke Leefomgeving van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Het is onze missie om een groen, klimaat en water robuuste leefomgeving te realiseren waarin de kwaliteit van de leefomgeving centraal staat, zodat ook in de toekomst De Wolden en Hoogeveen aantrekkelijke woon- en werkgemeenten blijven. Het werken bij SWO is een prachtige kans om je werkveld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.

Wat ga je doen?

In deze functie werk je aan verschillende opgaves en projecten gericht op de thema's water & klimaat (riolering, stedelijk water, klimaatadaptie). Als (beleids)adviseur adviseer je het bestuur en collega's over toepassing van beleid en wetgeving, je ontwikkelt uitvoeringsbeleid en bewaakt de kwaliteit van uitvoering. In 2022/2023 zijn nieuwe beleidskaders vastgesteld (Riolering en Waterprogramma's). De komende jaren moet dit worden vertaald naar concrete projecten en maatregelen. Jij speelt hierin een centrale rol. De werkzaamheden zijn gevarieerd en uitdagend. Je levert een bijdrage aan innovaties en volgt de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Je onderhoud externe contacten met andere overheden en adviseurs.

 • Binnen jouw vakgebied adviseer je bij het ontwerp en de realisatie van rioolvervangingen in bestaand stedelijk gebied of bij de aanleg van nieuwe stedelijk water bij de inrichting van nieuwe woonwijken. Je adviseert bij het ontwerp van de waterhuishouding. Meestal ben je verbonden aan een groter projectteam, waarbinnen meerdere technische disciplines met elkaar samenwerken.
 • Als (beleids)adviseur Waterbeheer & Klimaatadaptie ben je resultaatverantwoordelijk voor het opstellen, actualiseren en uitvoeren van beleid op het gebied van stedelijk waterbeheer.
 • Jij bent een goede sparringpartner voor onze weg- en rioolbeheerders en de werkvoorbereiders.
 • Je hebt een breed scala aan inhoudelijk werkzaamheden zoals het initiëren van onderzoeken en programma's voor riolering, grondwater en oppervlaktewater.
 • Daarnaast ben je als adviseur vanuit je expertise verantwoordelijk voor de realisatie van de ambities van de gemeenten De Wolden en Hoogeveen op gebied van water robuuste en klimaatbestendige leefomgeving.

Wat vragen wij?

In jouw rol als adviseur ben je vernieuwend, maar weet je ook van aanpakken ofwel gewoon doen! Dit vraagt om flexibiliteit, goed kunnen schakelen en soms gewoon snel denken en handelen. Als persoon vind je het leuk om te verbinden, weet je jezelf verbaal goed uit te drukken en werk je graag samen met anderen. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied Civiele Techniek, met specialisatie in Riolering & Stedelijk water;
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde HBO- of WO-opleiding in land -en watermanagement of een vergelijkbare studie;
 • Je bent procesgericht en ben je bekend met projectmanagement en projectmatig creëren;
 • Je hebt ervaring met beleidsprocessen en werken in een politieke omgeving;
 • Je voelt je thuis in een vooruitstrevende en informele organisatie.

Jouw toekomstige collega's

Het team Openbare Ruimte bestaat uit zes enthousiaste en bevlogen professionals en valt onder de afdeling Openbare Ruimte, Verkeer, Economie en Duurzaamheid van de eenheid Fysieke Leefomgeving. We staan voor elkaar klaar en er is een goede werksfeer in het team. Een goede, open samenwerking met kwaliteit staat bij ons voorop. We vinden het belangrijk om elkaar op te zoeken, zowel fysiek als online. Onze standplaats is Zuidwolde. In deze korte video zie je onze werkplek en maak je kennis met een aantal van onze collega's.

De organisatie is in ontwikkeling en gaat integraler werken. Het is daarom belangrijk dat jij samen met de andere beleidsadviseurs deze werkwijze uitstraalt naar alle collega's.

Wat bieden wij?

Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste gedreven professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. bruto € 5009,- per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil januari 2023). Je wordt ingeschaald op basis van je ervaring.

Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vaste arbeidsovereenkomst.

Zij willen jou graag geheel vrijblijvend tijdens een (digitaal) kopje koffie meer vertellen over deze functie en je toekomstige collega's. Ook vrijblijvend de sfeer proeven op de afdeling behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en wil je reageren? Super!

Het sollicitatiegesprek wordt in overleg met jou gepland. Vanwege de zomervakantie, en omdat we niet één maar twee collega's zoeken, hanteren we 1 oktober als einddatum voor deze vacature. Wanneer jij solliciteert ontvang je binnen 5 werkdagen een reactie.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelAdviseur Waterbeheer
Indicatie salaris (min – max]5009 – 5009
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieZuidwolde Gn, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdeswo.nl/vacaturebeschrijving/adviseur-waterbeheer-en-klimaatadaptatie?utm_source=GreenjobsPremiumSocial&utm_medium=Paid%20Vakmedia&utm_campaign=BM21840&bmcid=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.