Engineer Gasunie 11-05-2024

  1. Vacatures Bedum
  2. Engineer Gasunie 11-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Harvey Nash

Pipeline engineer (JP5125)

Groningen

Tarief: €80 - €90 per uur

  1. Job Type Interim

Reageer nu Opdracht opslaan

Pipeline engineer

Gasunie bezit ongeveer 15.000 km aan pijpleidingen waar aardgas, waterstof, CO2 en andere media getransporteerd worden. Deze infrastructuur moet aangelegd, onderhouden en gewijzigd worden. Jaarlijks worden er ruim 200 van dergelijke projecten uitgevoerd. Als Pipeline engineer ga jij als engineer je steentje bijdragen aan deze projecten en aan de energie transitie.

Waar ga je werken?

Je standplaats is Gasunie hoofdkantoor Groningen

Freelance mogelijkheden

JA

Inschaling van de functie

Engineer nieuwbouw/renovatie 75

Inhuurtermijn

De startdatum van de inhuurtermijn is in overleg. We moeten de komende periode meerdere pipeline engineers werven. Wanneer er een interessante kandidaat is, willen we het gesprek aangaan en in overleg bespreken wanneer er gestart kan worden. Het gaat bij deze inhuur in ieder om een periode voor langere tijd.

Gevraagd aantal uur:

38 - 40 uur per week ( 1.680 per jaar of evenredig bij gedeelte van een jaar) ( 1680 per jaar of evenredig bij gedeelte van een jaar)


Wat ga je doen?

Als Pipeline engineer ben je onderdeel van projectteams die verantwoordelijk zijn voor het aanleggen (trace) of verleggen van transportleidingen onshore of offshore. Tevens ontwerp je afsluiterschemas in het kader van modificaties en nieuwbouw. Dit betreft het totale traject van het bepalen van de scope tot en met de realisatie en nazorg. Het gaat niet alleen over aardgas maar ook over CO2, warmwater en waterstofleiding systemen. Daarbij werk je veel samen met in- en externe stakeholders. Binnen de engineering ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van het leidingsysteem.

Daarnaast ben je als technisch expert verantwoordelijk voor de vaktechnische inbreng en treedt in veel gevallen op als coördinerend engineer voor alle relevante vakgebieden (E&I, HVAC, etc). Wanneer je de detailengineering uitbesteedt aan externe partijen zoals een ingenieursbureau, zorg je ervoor dat hun werk aan onze (kwaliteit)standaarden voldoet.

Over Gasunie

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

OTW is verdeeld in drie formaties te weten: Technische leiding integriteit; Pipeline Engineering en stations; Static equipment, installaties en mijnbouw. Het doel van de afdeling is het leveren van vakkennis op zowel component- als systeemniveau.

Je toekomstige collegas van de afdeling (ca 100 teamleden) zorgen voor enerzijds het ontwerp, de voorbereiding en de uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten in regulier gastransport. Daarnaast werken zij aan de ontwikkeling van nieuwe business en het specificeren en begeleiden van het onderhoud in de beheersfase. Hierdoor is de inzet van kennis gewaarborgd gedurende de gehele levensduur van de technisch systemen binnen Gasunie.

Wat vragen we?

Als persoon ben je van nature een teamplayer en bent gewend op een constructieve manier feedback aan anderen te geven maar ook feedback te ontvangen. Je bent in staat het (complexe) projectenproces bij Gasunie snel te doorgronden en na een korte introductie als engineer te functioneren en daar waar jij kansen ziet ook met verbetervoorstellen te komen.

Je bent communicatief vaardig en gaat altijd op zoek naar de oplossing op een verbindende manier. Men typeert jou als toeganglijk en oplossingsgericht. Daarnaast beschik je over:

  • Minimaal HBO werktuigbouwkunde of gelijkwaardig, Een aanvullende specialisatie voor pipeliners op HBO niveau is zeer gewenst.
  • Minimaal 5 jaar als (pipeline)engineer in het ontwerp of aanleg van transportleidingen
  • Minimaal 5 jaar als opdrachtgever voor aannemers en/of ingenieursbureaus.
  • Kennis van de NEN 3650/3651 serie inclusief relevante wet- en regelgeving voor aanleg en beheer van transportleidingen, alsmede de sterktetechnische aspecten.
  • Kennis van offshore (pipeline als kabels) alsmede aanlegtechnieken.
  • Kennis van trace-/haalbaarheidstudies.
  • Kennis van SAP PM, SAP MM, GIS tekeningsystemen, materiaal specificaties voor pijpleidingen, appendages en afsluiters geschikt voor diverse media waaronder aardgas, waterstof, CO₂ en warmtesystemen.

imeage of recruiter Dyiar Hosseni

Salary

€89 - €99 per uur

Location

Groningen

Sector

Energy Technology

Job Type

Interim

Description

Engineer InstallatieStap aan boord als Engineer installaties bij Gasunie en dompel jezelf onder in een wereld van boeiende en uitdagende projecten. Vanaf het allereerste moment speel je een cruciale r

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelPiping Engineer
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractFreelance
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://harveynashv1-1481085-nl-nlnl-api.sites.4matnetworks.com/job/pipeline-engineer-jp5125-in-groningen-jid-62587

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.