Helpende Psychogeriatrie Stichting Dignis 07-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Helpende Psychogeriatrie Stichting Dignis 07-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Helpende Psychogeriatrie (PG)

Groningen

 • Locatie: Heymanscentrum, Groningen
 • Uren: 20 uur per week
 • Salaris: €2.339,72 - €2.928,86 - FWG 25
 • Dienstverband: Jaarcontract, met uitzicht op vast

Jouw toekomstige collega over het team

Janet, EVV'er: "ik werk nu al 40 jaar met veel plezier bij Dignis. Momenteel werk ik in het Heymanscentrum op afdeling de Waterlelie. We hebben een afdeling noord- en zuid en zijn in totaal met ongeveer 25 collega's. We zijn een hecht team geworden, maar ontvangen ook graag nieuwe collega's! En het liefst een collega die tegen een stootje kan, want op een PG- afdeling moet je soms letterlijk tegen een stootje kunnen. Ook vinden we het als team belangrijk dat je werk ziet en weet van aanpakken. We zijn er voor elkaar en kunnen op elkaar bouwen. We zijn een open en zelf organiserend team, waarin jij altijd je vragen kan stellen en zeker ook je eigen inbreng kan en mag geven.

"

Als helpende psychogeriatrie (PG)

 • maak je het verschil voor kwetsbare ouderen op de PG-afdelingen;
 • werk je in een team met veel kennis en expertise door de verschillende zorgachtergronden;
 • kun je jezelf extra uitdagen door het volgen van een opleiding of cursus via Dignis;
 • kun jij nieuwe interesses ontdekken door de verschillende doelgroepen op locatie.

Daarom is Dignis de plek voor jou
Op locatie het Heymanscentrum verblijven bewoners met uiteenlopende ziektebeelden. Hierbij kun je denken aan somatiek, PG, geriatrische revalidatiezorg en niet-aangeboren hersenletsel. Jij bent werkzaam op de afdeling PG, die onderverdeeld is in twee afdelingen: de Parel en Waterlelie. Hier wonen +- 50 ouderen met een psychische stoornis die verband houdt met ouderdom, zoals Alzheimer.

Zo maak jij het verschil
Jij weet als geen ander hoe jij jouw werk als helpende moet doen. Daar zijn wij erg blij mee! We zetten jouw werkzaamheden hieronder nog even op een rijtje:

 • De bewoners begeleiding en ondersteuning bieden bij huishoudelijke taken en ADL-activiteiten. Ook stimuleer je ze hierbij in hun zelfredzaamheid.
 • Toezicht houden op de huiskamer en bijdragen aan activiteiten om het wonen vorm te geven.
 • Bijzonderheden signaleren ten opzichte van het zorgplan en hierover rapporteren aan de verzorgenden en verpleegkundigen.
 • Zorgdragen voor een veilige en rustige woonomgeving.
 • Assisteren en ondersteunen bij het verrichten van verzorgende handelingen bij de bewoner.

Dit krijg je van ons
In het kader van zelforganisatie krijg je de ruimte om eigen/in het team professionele afwegingen te maken rondom de bewoner. Je krijgt als individu de verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we jou verschillende opleidingen en (online) trainingen aan.

Wat we je daarnaast bieden:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal €2.339,72 tot maximal €2.928,86 bij een 36-urige werkweek, volgens de cao VVT in FWG 25.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris en 8% vakantiegeld.
 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Onregelmatigheidstoeslag (ORT).
 • 237,4 vakantie uren bij een 36-urige werkweek.
 • Korting bij (zorg)verzekeringen en op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
 • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Over onze organisatie

Wij zijn een ouderenzorg organisatie bestaande uit 8 locaties verdeeld over Groningen en (noord)Drenthe. We bieden zorg aan +- 900 cliënten binnen en buiten onze gebouwen. Met ruim 1400 medewerkers bieden we zorg aan (zeer) kwetsbare mensen (hoofdzakelijk ouderen) met ernstige psychogeriatrische en/of somatische problematiek, vaak in combinatie met psychiatrische of verslavingsproblemen. De dienstverlening bestaat uit: dagbesteding, extramurale zorg, revalidatie, verzorgd zelfstandig wonen en verpleeghuiszorg.

Dit zoeken we in jou
Allereerst dat je liefdevolle zorg verleent, contact maakt met de bewoners en hun vertrouwen en aandacht geeft. De achtergrond, leefstijl, voorkeur, wensen en behoeften van de bewoners verschillen sterk van elkaar. Je bent gericht op het leren kennen en begrijpen van de bewoner: belevingsgerichte zorg.

Tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen om de eventueel voorkomende verbale (soms lichamelijke) agressie aan te kunnen. Je bent je ervan bewust dat dit bij het ziektebeeld hoort en niet persoonlijk is. Hierbij weet jij als geen ander om te gaan met bepaald gedrag en weet jij zowel jouw eigen als andermans grenzen te bewaken. Je bent flexibel als het gaat om het inspelen op de verschillen tussen bewoners op het gebied van aandacht en ondersteuning.

Verder heb je:

 • een diploma Helpende Zorg & Welzijn;
 • kennis op het gebied van de ouderenzorg en psychogeriatrie;
 • de bereidheid om wisselende diensten te draaien;
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding. De kosten worden door Dignis vergoed.

Solliciteer of maak vrijblijvend kennis
We zijn benieuwd naar je en nemen snel contact met je op. Wil je eerst meer weten of vrijblijvend een dienst meelopen? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met onze MartineCremer via . Tot snel!
Voor vragen over jouw sollicitatie kun je ons bereiken via

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerzorgende Ig
Indicatie salaris (min – max]2339 – 2928
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)20 – 20
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.dignis.nl/vacatures/helpende-psychogeriatrie-pg-flexibel/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.