Hulpverlener Verslavingszorg Noord Nederland 17-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Hulpverlener Verslavingszorg Noord Nederland 17-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 


24/7 bereikbaar

Outreachend jongerenhulpverlener, Groningen

Locatie Jeugdteam Groningen stad en omgeving

Uren 32 uur per week

Begindatum Per in overleg

Wie zoeken we?
Jij bent een hulpverlener die goed weet aan te sluiten bij jongeren met complexe problematiek. Jij ziet de jongere achter zijn of haar verslaving. Je hebt een proactieve, creatieve en oplossingsgerichte instelling. Graag gaan wij met jou in gesprek!

Waar ga je aan de slag?
Het Jeugdteam in Groningen stad en omgeving richt zich op (risico)jongeren tot en met 23 jaar, waarbij vaak sprake is van een clustering van risicofactoren die een negatieve invloed (kunnen) hebben op de ontwikkeling van de jongeren. Kenmerkend voor onze manier van werken is het op een proactieve wijze contact leggen met jongeren en het daarbij behorende systeem. De jongeren krijgen hulp geboden op verschillende leefgebieden tegelijk; middelengebruik, gokken en/of gamen, psychiatrie, lichamelijke gezondheid, systeem en psychosociale ontwikkeling. De hulp wordt gegeven met behulp van outreachend jongerenwerk en behandeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van motiverende gesprekstechnieken, elementen uit de cognitieve gedragstherapie, systeemgericht - en oplossingsgericht werken.

Voor deze vacature zoeken wij een hulpverlener voor de outreachende begeleiding aan onze cliënten.

Je bent onderdeel van een team met verschillende disciplines: ambulant hulpverleners, verpleegkundigen, outreachend jongerenhulpverleners, GZ-psychologen, MDFT-therapeuten, een psychotherapeut, psychiater, SPV, verpleegkundig specialist GGZ en een systeemtherapeut.

Wat ga je doen?
In het outreachende werk bezoek je de jongeren in hun verblijfsituatie en begeleid en adviseer je hen (en de daarbij behorende systemen). Zo mogelijk leid je de jongeren toe naar zorg. Het opbouwen en onderhouden van netwerkcontacten is onderdeel van je werkzaamheden. Ook werk je samen met een medewerker Preventie in het houden van spreekuren op scholen en het voeren van campagnes.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding MWD/SPH/Social Work, uitstroom profiel zorg en je bent SKJ-geregistreerd of je kunt je laten registreren. Heb je een afgeronde opleiding hbo-Verpleegkunde met actuele BIG-registratie dan kun je ook reageren.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep jongeren (en ouders/opvoeders) en bij voorkeur heb je ambulante werkervaring in de jongerenhulpverlening.
 • Je bent een goede netwerker, waarbij je de visie van de organisatie en het team weet uit te dragen en te vertalen.
 • Je hebt oog voor de wisselwerking tussen de jongere en zijn/haar sociale context.
 • Je hebt een gezonde dosis relativeringsvermogen, je bent goed in staat om je eigen grenzen te bewaken en je hebt een flexibele en creatieve instelling.
 • Je kunt zowel goed in teamverband als zelfstandig werken.
 • In verband met het ambulante karakter van de functie is het bezit van rijbewijs en eigen vervoer noodzakelijk.

Daarnaast onderschrijf je het belang van een gezonde leefstijl en het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Je bent onderdeel van een goed op elkaar ingespeeld team, waarin een prettige werksfeer is.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema's en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Een s alaris conform functiegroep 50.
 • Een dienstverband voor de duur van één jaar met de intentie om het dienstverband bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met , Jeugdverslavingszorg Groningen, via telefoonnummer .


VNN wil hen een perspectief bieden op een ander leven. Dit betekent dat VNN mensen met een verslaving en hun naastbetrokkenen perspectief wil bieden op meer kwaliteit van leven. Ook wil VNN zich inzetten om verslavingsproblemen te voorkomen. Dat doet VNN door het aanbieden van veel verschillende vormen van zorg en behandeling: Preventie · Poliklinische behandeling · Jeugdverslavingszorg · Klinische behandeling · Outreachende verslavingszorg · Forensische zorg · Verslavingsreclassering en Wonen.

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de expert op het gebied van verslavingszorg werkzaam in Friesland, Groningen en Drenthe.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich als een organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHulpverlener
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.vnn.nl/werken-bij/vacatures/outreachend-jongerenhulpverlener-groningen-0

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.