Strategisch Beleidsadviseur Duurzame Economie Gemeente Het Hogeland 07-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Strategisch Beleidsadviseur Duurzame Economie Gemeente Het Hogeland 07-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo van Gemeente Het Hogeland

Strategisch beleidsadviseur duurzame economie

Wat deze baan zo leuk maakt? Je kunt impact maken op hoe de economie van Het Noorden eruit ziet! Tegelijkertijd werk je bij een ambitieuze werkgever waar je veel ruimte krijgt. Word je al enthousiast? Lees dan gauw verder!

Welkom in ons team!

Je komt bij ons terecht in een gedreven en gezellig team. Wij werken in de volle breedte aan de (circulaire) economie in onze gemeente. We werken met passie voor al het moois in onze gemeente. We werken veel samen met de ondernemers, inwoners en andere partijen en kijken altijd naar wat wél kan, vanuit het perspectief van duurzame ontwikkeling van onze samenleving.

Dit ga je doen

Je krijgt een interessant werkpakket waarbij je veel op pad bent en impact maakt op ons werkgebied. Je bent dé strategisch adviseur voor het college als het gaat om zaken die spelen rondom de grote economische vraagstukken. Dit alles vanuit het perspectief van brede welvaart.

Vanuit jouw rol ben je betrokken bij de ontwikkelingen rondom de haven en visserij in Lauwersoog en zoekt naar dwarsverbanden. Grote thema's die de komende tijd spelen zijn de gezamenlijke provinciale economische agenda en de economische agenda van Nij Begun. Deze economische agenda omvat de onderwerpen energietransitie, gezondheid, transities in het landelijk gebied, onderwijs & arbeidsmarkt, een sterk MKB en bereikbaarheid & mobiliteit.

Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen die er zijn en brengt het college daarvan op de hoogte. Je hebt veel contacten met allerlei partijen zoals provincies, ministeries, gemeenten, inwoners en ondernemers. Je neemt alle belangen en ontwikkelingen mee in jouw adviezen. Je bent dus de schakel tussen het veld, je collegae en het college. Verder:

 • Bouw je een relevant netwerk op/uit op het gebied van economie op provinciaal en rijksniveau.
 • Stel je beleids-, raads- en collegevoorstellen op.
 • Heb je een adviserende rol in verschillende programma's, zoals het programma Waddenkust en Maritieme Havenplaatsen.

Jouw talenten

Je hebt een hart voor de economie van het noorden vanuit het perspectief van onze inwoners en ondernemers. Hierbij heeft de leefbaarheid op het platteland je aandacht. Ook ben je begaan met de Wadden vanuit het economische perspectief. Vanuit deze intrinsieke motivatie weet je een goed advies te geven aan ons college.

Je krijgt er energie van om veel op pad te zijn en verschillende mensen te spreken. Je maakt makkelijk verbindingen en weet wat de belangen zijn. Tegelijkertijd ben je je bewust van jouw rol. Je bent in staat om partijen bij elkaar te brengen en te verbinden. Je hebt het analytisch vermogen om alle ontwikkelingen te overzien en hier strategische voorstellen in te doen. Een netwerk heb je zo opgebouwd. Je gaat van nature zelfstandig aan het werk en bent hierin

proactief. Maar je bent ook graag onderdeel van een team en weet wanneer je collega's betrekt. Verder:

 • Heb je een WO werk- en denkniveau. Dit heb je bijvoorbeeld opgedaan door een relevante studie af te ronden (rurale economie) of door relevante werkervaring.
 • Ben je communicatief sterk. Je bent overtuigend en in jouw schrijven weet je goed tot de kern te komen.
 • Heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en belangen.
 • Beschik je over een auto en een rijbewijs.
 • Ben je een vrije denker, denkt in oplossingen en hebt gevoel voor humor.

Wat wij jou bieden

Een mooie baan in een mooie gemeente. Je krijgt veel ruimte van ons: ruimte voor eigen initiatief en je eigen ontwikkeling, maar ook om je werk zo in te delen als bij jou past. Daarnaast bieden we jou het volgende:

 • Een arbeidsovereenkomst van maximaal 36 uren per week. Werk je liever minder? We kijken wat het beste bij jou past;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Gedurende dit jaar kijken we of het jou en ons bevalt met de blik op een structurele invulling.
 • Een bruto voltijd salaris tussen de € 5.008,- en € 6.777,- per maand (schaal 12), HR21 functie Medewerker Ontwikkeling I.
 • Bovenop dit salaris ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 17,05%;
 • Een goede werk en privé balans vinden we belangrijk: je krijgt daarom naast het wettelijke verlof ook bovenwettelijk verlof.
 • Je kunt op een van onze locaties of vanuit huis werken en krijgt de middelen die je daarvoor nodig hebt.
Sluitingsdatum

19-05-2024

Locatie

Het Hogeland

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsadviseur Economische Zaken
Indicatie salaris (min – max]5008 – 6777
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverig
LocatieWinsum Gn, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://hethogeland.nl/bestuur-en-organisatie/vacatures/vacature?tx_windvacancies_detail%5Baction%5D=detail&tx_windvacancies_detail%5Bcontroller%5D=Vacancy&tx_windvacancies_detail%5Bvacancy%5D=521&cHash=425f7b5ded82f678d7131e9fc0406eb0

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.