Young Professional Kennisspecialist Subsidies Gemeente Groningen 13-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Young Professional Kennisspecialist Subsidies Gemeente Groningen 13-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

 1. Young Professional Kennisspecialist Subsidies (DMO)

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 27 mei 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Young professional programma
 • 32 uur
 • € 2.679,-

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma!

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

Bij de directie Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) zijn we van betekenis. We geloven dat we in de levensloop van inwoners hét verschil kunnen maken, zodat inwoners op alle levensdomeinen eigen regie kunnen voeren, ondanks de fysieke, emotionele en sociale uitdagen in het leven. In dat kader adviseert DMO het college van B&W onder andere over het te voeren beleid. Hierdoor kan het bestuur zijn politiek-maatschappelijke ambities voor de Stad realiseren. Met het advies wordt richting gegeven aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven.

Hier ga jij je mee bezig houden
Bij de directie DMO zoeken we een doortastende, juridische gerichte Young Professional met gevoel voor de menselijke maat. Als Kennisspecialist Subsidies ben je verantwoordelijk voor het bieden van gespecialiseerd advies en ondersteuning op het gebied van subsidies binnen onze gemeente. Je zult een centrale rol spelen bij het adviseren over subsidieaanvragen, het beoordelen van complexe dossiers en het vertegenwoordigen van de gemeente tijdens bezwaarprocedures. Daarnaast draag je bij aan het opstellen en wijzigen van subsidieregelingen en verordeningen.


Hoewel de meeste taken worden uitgevoerd bij de afdeling Contractering, is de positie formeel binnen de beleidsafdeling. Deze rol vereist specialistische kennis, waarbij we verwachten dat de inwerkperiode de volledige 18 maanden zal beslaan. De functie Kennisspecialist Subsidies is een cruciale rol met een aanzienlijke impact op de afdeling. De toekenning van subsidies, die jaarlijks meer dan 1000 keer plaatsvindt en een totale waarde van 130 miljoen vertegenwoordigt, is een kernproces binnen DMO. Tijdens het inwerktraject zal de focus liggen op het overdragen van kennis en vaardigheden, waarbij de Young Professional de mogelijkheid krijgt om geleidelijk zelfstandig taken uit te voeren, maar eerst zal meelopen met een ervaren Kennisspecialist om alle aspecten van de functie te leren.

De belangrijkste taken zijn:

 • algemene advisering met betrekking tot subsidies en complexe juridische dossiers;
 • dienstverlenende en oplossingsgerichte vraagbaak/adviseur - In samenwerking met de contractmanager nieuwsgierig naar een oplossing zoeken;
 • adviesverlening over bezwaarschriften en opstellen van verweerschriften;
 • vertegenwoordiging van de gemeente tijdens hoorzittingen van de commissie Bezwaarschriften;
 • beoordeling van subsidieverleningen en -vaststellingen als tweede beoordelaar;
 • actieve deelname aan het Sturingsoverleg CMO voor afdeling brede vraagstukken en ontwikkelingen;
 • bijdragen aan het denkproces over kwaliteitsvraagstukken binnen het subsidieproces, vanuit een juridisch perspectief;
 • opstellen van (wijzigingen in) Nadere Regels en de Algemene Subsidieverordening;
 • schrijven van adviesmemo's, stukken voor het managementteam en collegestukken;
 • faciliteren van kennisdelingsbijeenkomsten.

Hier kom je te werken
Je komt te werken bij de directie Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Groningen. De afdeling Contractering is een afdeling van zo'n 30 medewerkers met een mix van expertise en vaardigheden. De afdeling is de verbindende schakel tussen de gemeentelijke velden beleid, financiën en bestuur, de instellingen en aanbieders op verschillende niveaus. De gemene deler is dat iedereen hart voor de zaak heeft!
Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in
Als Young Professional ben je communicatief sterk, politiek sensitief en kan je goed omgaan met tegengestelde belangen. Je weet anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen. Je staat stevig in je schoenen en bent een gesprekspartner voor juridische en financiële vraagstukken. Je hebt een proactieve houding en bent flexibel, waardoor je goed kunt omgaan met de dynamiek van werken bij een gemeente. Je hebt een goed gevoel voor politieke ontwikkelingen en weet hierop in te spelen.


Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional. Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid. Verder ben je recent hbo/wo afgestudeerd (maximaal 2 jaar), bij voorkeur in de richting van juridische dienstverlening, bedrijfskunde of bestuurskunde. Bestuurlijke ervaring is een pre.

Heb jij de drive om je te ontwikkelen in het werkveld van Contractering & Subsidiëring in het sociaal domein? Dan begint bij ons de start van jouw droombaan.

Hier kun je op rekenen

 • je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden;
 • je werkt van maandag tot en met donderdag, waarbij iedere woensdag Young Professional Programma dag is;
 • je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de cao Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.679,- bruto per maand o.b.v. 32 uur;
 • je ontvangt een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag dat je thuis werkt;
 • je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de cao Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen;
 • een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen;
 • persoonlijke begeleiding door een en jouw mentor vanuit de afdeling;
 • een plezierige werksfeer in een team met fijne collega's;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt;
 • de mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen; Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Mascha Everts, Teamleider CMO, op telefoonnummer .
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met , , op het telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJurist
Indicatie salaris (min – max]2679 – 2679
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/young-professional-kennisspecialist-subsidies-dmo-314612

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.