Legal Counsel Energierecht en Regulering Gasunie 20-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Legal Counsel Energierecht en Regulering Gasunie 20-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Legal Counsel Energierecht en regulering

Heb je affiniteit met het energierecht en regulering? Wil je met je juridische kennis en ervaring werken in een dynamische organisatie die transformeert van aardgastransportbedrijf naar energie-infrastructuuronderneming voor aardgas, waterstof, CO2, warmte en groen gas? Lees dan verder!

Standplaats: Groningen, waarbij gedeeltelijk thuiswerken in overleg mogelijk is.

Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een Legal Counsel Energierecht en regulering. Jij adviseert samen met drie collega's de gereguleerde dochteronderneming van Gasunie, Gasunie Transport Services, die het landelijke aardgastransportnet beheert. Je bent daarbij betrokken bij complexe besluiten omtrent (financiële) regulering. Je adviseert bij bedrijfsprocessen, de naleving van wet- en regelgeving en bij juridische procedures van grote financiële en strategische omvang. Je stelt overeenkomsten op en analyseert deze, evenals codes, processtukken en andere juridische documenten. Jij bent verantwoordelijk voor de inzet van externe juridische expertise en het voeren van gerechtelijke procedures binnen jouw aandachtsgebied. Jouw aandachtsgebied heeft raakvlakken met de aankomende regulering voor activiteiten, onder andere op het gebied van waterstof. Je zult ook bij deze aankomende regulering betrokken worden. Daarmee kom je bij je werk alle vragen op het gebied van energierecht en regulering tegen.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding rechten.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van energierecht en/of regulering met actuele kennis van de ontwikkelingen op dit rechtsgebied.
 • Je hebt een brede belangstelling voor een technische omgeving en publieke belangen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler en een bekwaam adviseur. Je beschikt over analytisch denkvermogen en je stelt je onafhankelijk op. Verder ben je organisatiesensitief, communicatief sterk en in staat om de verschillende niveaus in de organisatie te adviseren.

Wat bieden we je?

 • Een salaris tussen € 72.436 en € 98.520 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract. Ben je van plan binnenkort een huis te kopen? Geen zorgen! Wij stellen graag een intentieverklaring voor jou op.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • Een kilometervergoeding van € 0,23 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie

Gasunie wil de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening helpen versnellen. Wij geloven dat innovaties op het gebied van gas daarbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van hernieuwbare gassen als waterstof en groen gas. Zowel bestaande als nieuwe gasinfrastructuur zijn daarbij van belang. Ook is Gasunie actief in de ontwikkeling van andere voor de energietransitie relevante energie-infrastructuur.

Over de afdeling

Je werkt binnen de afdeling Corporate Legal Affairs. Deze afdeling bestaat uit een divers team van 25 juristen. In de afdeling worden de verschillende voor Gasunie relevante aandachtsgebieden afgedekt, zoals - naast energierecht en regulering - ondernemingsrecht, omgevingsrecht en aanbestedingsrecht. De afdeling ondersteunt op juridisch gebied alle onderdelen en infrastructuuractiviteiten van Gasunie.

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 12 mei je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 14 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 21 mei in Groningen.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelLegal Counsel
Indicatie salaris (min – max]5589 – 7602
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://careers.gasunie.nl/job/Groningen-Legal-Counsel-Energierecht-en-regulering/792021502/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.