Begeleider Kind Cosis 29-04-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Begeleider Kind Cosis 29-04-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo Cosis

 1. »
 2. Begeleider Kind, Jeugd en Gezin...

Begeleider Kind, Jeugd en Gezin Logeerhuis

Locatie Groningen Uren per week Minimaal 18 uren per week Opleidingsniveau MBO (niveau 3) Sluitingsdatum 19 mei

Vind jij het belangrijk dat kinderen zich thuis en geborgen voelen? Wil jij ouders ontlasten door hun kinderen een fijne tijd te bezorgen en te helpen ontwikkelen in ons Logeerhuis? Vind jij het geen probleem om slaapdiensten te draaien? Ons team van het Logeerhuis in Groningen is op zoek naar een Begeleider voor minimaal 18 uur per week. Het aantal uren stemmen we met jou af in een persoonlijk gesprek!

Dit zijn wij

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en te houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, dicht bij de mensen die wij helpen. Hierbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Samen maken wij kleine stappen om de gestelde doelen te behalen. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Een kind groeit en bloeit in relatie met zijn/haar omgeving. Binnen deze relatie doet het kind ervaringen op. Deze relaties en ervaringen dienen als voedingsstof om te kunnen groeien. Een kind met een verstandelijke en/of meervoudige beperking vraagt om een extra 'leerbare' opvoedingsomgeving waar de gewone dingen op een speciale manier worden aangeboden. Bij ons logeerhuis bieden wij een logeermogelijkheid voor deze kinderen. Logeren kan in overleg gepland worden in de weekenden, maar ook doordeweeks en in de vakanties. We hebben verschillende doelen voor de kinderen tijdens het logeren. Bijvoorbeeld het aanbieden van activiteiten die aansluiten bij de interesse en waarbij de ontwikkeling centraal staat, het bieden van structuur en spelenderwijs leren. Daarnaast is het van meerwaarde dat de kinderen in contact zijn met andere kinderen en helpen wij de zelfredzaamheid te vergroten. Door het aanbieden van logeren, ontstaat er ruimte voor ouders om zich te richten op andere leden van het gezin of om zichzelf weer op te laden. Opladen kan voor gezinnen van essentieel belang zijn om de zorg voor hun kinderen vast te kunnen houden.

Er wordt gekeken naar een prettige groepsindeling, zodat de kinderen ook aansluiting vinden bij andere kinderen die komen logeren. In de nacht is er een wakende dienst aanwezig en een slaapwacht. De kinderen hebben zoveel mogelijk een eigen, vaste slaapkamer en er zijn twee woonkamers. Daarnaast kunnen de kinderen gebruikmaken van onze grote buiten speelplaats. In het aangrenzende pand zit dagbestedings- en woonlocatie Helpman. Van deze locatie maken we gebruik van hun gymzaal, grote zorgbadkamer en snoezelruimte. In de snoezelruimte is aandacht voor het prikkelen van de zintuigen. We werken volgens de methodiek Floorplay. Deze methodiek richt zich op het versterken van de functioneel-emotionele ontwikkeling bij kinderen met een anders verlopende ontwikkeling in een relatie met de omgeving en op het optimaliseren van deze volwassene-kind relatie. Op doordeweekse dagen en in het weekend bieden wij 24-uurs zorg, behalve op maandagnacht.

Wij zijn een leuk team waar humor, zorgvuldigheid en open communicatie centraal staan. We kijken naar elkaar om en gunnen elkaar veel. Goed om te weten is dat het treinstation bij de Euroborg op loopafstand is en er ook een bushalte dichtbij is.

Begeleider Kind, Jeugd en Gezin Logeerhuis

Dit ben jij

Je duikt vol enthousiasme in de wereld van elk kind, waarbij je focust op hun unieke talenten en mogelijkheden, in plaats van alleen maar uitdagingen te zien. Jij bent een echte optimist en zorgt voor een omgeving vol veiligheid en structuur. Jij krijgt energie van het uitzoeken wat een kind écht nodig heeft en kijkt welke oplossing hierbij het beste past. En bestaat er geen best passende oplossing? Dan laat jij jouw creativiteit de vrije loop en bedenk jij een nieuwe oplossing.

Omdat jij niet alleen te maken hebt met de kinderen, maar ook met de ouders, collega's en andere disciplines, is het belangrijk dat jij je goed weet uit te drukken. Jij gaat makkelijk het gesprek aan met ouders, geeft constructieve feedback aan collega's en geeft volledige informatie aan andere disciplines wanneer dit nodig is. Wanneer iets voor jou niet duidelijk is, zorg jij ervoor dat je de nodige informatie verkrijgt zodat jij je werk goed kan uitvoeren. Hierin pak jij eigenaarschap en ben jij gedreven. Er speelt veel binnen de diensten, eigenlijk staat elke casus op zich waardoor goede kennis van medicatiebeleid belangrijk is. Omdat jij tijdens een werkdag met veel verschillende dingen bezig bent, weet jij goed jouw prioriteiten te stellen en weet jij om te gaan met de drukte die hierbij komt kijken.

Iets voor jou

Jij kan bij ons aan de slag als je:

 • In het bezit bent van een relevant diploma op minimaal mbo-niveau 3 of bezig bent met een zorggerichte opleiding.
 • Affiniteit hebt met kinderen en hun ontwikkeling.
 • Kennis hebt van de methodiek Floorplay of bereid bent hierin kennis over op te doen.
 • Een flexibele instelling hebt, in verband met het werken van onregelmatige diensten (het draaien van slaapdiensten is een vereiste).

Samen met jou ontdekken onze kinderen de magie van het opgroeien!

Voel je gewaardeerd

Wanneer jij komt te werken als begeleider ontvang je:

 • Een bruto maandsalaris per juni 2024 van minimaal € 2.182,- en maximaal € 3.128,- volgens FWG 30 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Tegemoetkoming in jouw reiskosten.
 • De mogelijkheid tot het kopen van extra verlofuren.
 • Een eindejaarsuitkering.
 • Sporten met korting en een voordelig fietsplan.
 • Mogelijkheid tot blijvende persoonlijke ontwikkeling. Volg cursussen, trainingen en e-learnings waar jij baat bij hebt in jouw werk!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als begeleider KJG bij het logeerhuis in Groningen? Solliciteer dan direct! Reageer uiterlijk zondag 19 mei 2024.

Neem contact op met Esther Elzinga, teamcoördinator, via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider B
Indicatie salaris (min – max]2182 – 3128
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)18 – 18
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.cosis.nu/alles-over-cosis/vacatures/begeleider-kind-jeugd-en-gezin-logeerhuis

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.