Gedragswetenschapper Specialistische Ambulante Gezinsbehandeling Elker 04-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Gedragswetenschapper Specialistische Ambulante Gezinsbehandeling Elker 04-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Contact:

Snel naar

 • Adviezen corona op Elker locaties
 • Werken bij
 • Servicepunt JeugdzorgPlus

Volg Elker via:

Datum 03-05-2024 Salaris 11 of 12 afhankelijk van werkervaring en kwalificaties Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband Nummer 4672 Locatie Elker Ingangsdatum Zo snel mogelijk Sluitingsdatum 15-05-2024

Gedragswetenschapper

Specialistische Ambulante Gezinsbehandeling

28-32 uur per week

Als er verschillende, complexe problemen op meerdere leefgebieden in een gezin spelen, is Specialistische Ambulante Gezinsbehandeling van Elker een stevige stap naar de juiste oplossing. Met ouders werken we aan een veilige en gezonde omgeving voor kinderen en jongeren om in op te groeien. Dit doen we door methodisch en doelgericht te werken én door de moeilijkste dingen bespreekbaar te maken. Met elkaar, voor de juiste hulp.

Specialistische Ambulante Gezinsbehandeling van Elker biedt behandeling aan gezinnen met meervoudige complexe problemen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. De gezinsbehandeling is gericht op het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van ouders, het verminderen van gedrags- en/of ontwikkelingsproblemen bij kinderen en het versterken van het netwerk van het gezin.

Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper werk je nauw samen met je collega gedragswetenschappers en de teamleider. Samen met de gezinsbehandelaar draag je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de methodiek en de uitvoering van de behandelingen. Dit houdt onder andere in dat je methodische werkbegeleiding biedt aan de gezinsbehandelaren, het verloop van de behandelingen volgt en indien nodig bijstuurt. Door middel van team casuïstiek draag je bij aan de deskundigheidsbevordering van de teamleden, hierbij maak je onder meer gebruik van de IAG methodiek.

Ook onderhoud je contacten met ketenpartners en draag je bij aan goede samenwerking en afstemming. Daarnaast neem je in het bredere ambulante cluster een actieve rol in bij de methodiekontwikkeling en het verder vormgeven en implementeren van (inhoudelijk) beleid.

Tot slot lever je een bijdrage aan de achterwacht van Elker.

Wie ben jij?

Jij bent een gedreven gedragswetenschapper, analytisch ingesteld en in staat om vanuit een overstijgende blik gezinsbehandelaren te ondersteunen. Je houdt van intensief samenwerken en vindt het leuk een bijdrage te leveren aan inhoudelijke ontwikkeling. Je gelooft dat er altijd veranderingen mogelijk zijn in gezinnen en iedereen in staat is nieuw gedrag aan te leren. Je voelt je vertrouwd bij een systemische werkwijze waarin een klacht/probleem nooit op zichzelf staat maar altijd in relatie tot de context en de personen in die context. Je werkt vanuit een open houding met humor en creativiteit, bent in staat om een coachende stijl te hanteren, maar je weet ook - indien nodig - spanning aan de (werk)relaties toe te voegen. Tot slot ben je in staat om ons soms te verwarren met als doel het team en je collega's te verrijken.

Jouw profiel voldoet verder aan de volgende zaken:

 • Een afgeronde WO-opleiding orthopedagogiek of psychologie, een GZ-opleiding of opleiding tot Orthopedagoog Generalist is welkom maar geen harde eis;
 • Kennis van jeugdzorgsystemen, van therapeutische interventies, behandelmethoden en gedragsproblemen en -stoornissen;
 • Kennis hebben van psychodiagnostiek;
 • Kennis hebben van systemisch- en oplossingsgericht werken
 • Je bent eigenzinnig, creatief en altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen;
 • Je staat stevig in je schoenen en je hebt lef;
 • Je bent in staat om zowel sturend te zijn als ook ruimte te bieden.

Wat biedt Elker jou?

Mogelijk ben je pas afgestudeerd en heb je nog niet veel werkervaring kunnen opdoen. Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren. Je gaat deel uitmaken van een team met ervaren collega's waarin collegiale ondersteuning, werkbegeleiding en supervisie kunnen worden geboden.

Daarnaast zijn we ons bewust van onze constant bewegende omgeving. Dit betekent dat we ontwikkeling heel belangrijk vinden, die van onze medewerkers en die van onze jongeren en hun omgeving. Dat maakt dat je als collega bij ons niet stil hoeft te staan, er is ruimte voor verdere opleiding. Heb je nog geen OG of GZ opleiding en wel ambities in die richting? Elker heeft ieder jaar een aantal opleidingsplekken, waar je intern naar kunt solliciteren. En natuurlijk hebben we kundige en leuke collega's. Daarnaast kun je gebruik maken van bedrijfsfitness en we hebben een bedrijfsfietsenplan.

De arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 28-32 uur per week;
 • Je start met een contract voor 1 jaar, met de intentie tot vast;
 • Je valt in de CAO Jeugdzorg en bent - afhankelijk van je werkervaring en kwalificaties - ingedeeld in schaal 11 (per 1 juli €3.834,03 - €5.793,72) of schaal 12 (per 1 juli € 4.223,16 - € 6.646,31);
 • Je ontvangt 8% vakantiegeld én 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Je krijgt een tegemoetkoming voor een zorgverzekering en een tegemoetkoming woonwerk-verkeer;
 • Je krijgt een prima pensioen geregeld via PFZW.

Enthousiast en/of nieuwsgierig?

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? We nodigen je van harte uit om bij ons te solliciteren. Dit kan eenvoudig via de button 'ik ga reageren'. Wil je eerst meer specifieke informatie? Neem gerust contact op met (Gedragswetenschapper) via / of Simon van Oijen (Clustermanager Behandelzaken) via / . Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met (PO&O) .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGedragswetenschapper
Indicatie salaris (min – max]4223 – 6646
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)28 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.elker.nl/vacatures/gedragswetenschapper-specialistische-ambulante-gezinsbehandeling-4672/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.