Young Professional Gemeente Groningen 13-05-2024

 1. Vacatures Bedum
 2. Young Professional Gemeente Groningen 13-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Logo Gemeente Groningen

 1. Young Professional Werk & Participatie JongerenFoto vakgebied sociaal & maatschappelijk (Talentperron)

Young Professional Werk & Participatie Jongeren

Solliciteer hier

Sluitingsdatum: 26 mei 2024

 • Tijdelijk, met uitzicht op vast
 • Young professional programma
 • 32 uur
 • € 2.679,-

Wil jij werken voor een gemeente waar iedereen welkom is en waar we nuchter en trots zijn? Heb je hart voor de publieke zaak van de gemeente Groningen en wil je daar je werk van maken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op ons 18 maanden durende Young Professional programma!

Hier werk je aan mee
De gemeente Groningen biedt jou als Young Professional de kans om anderhalf jaar lang aan opdrachten te werken. Daarnaast neem je deel aan het Young Professional programma met de Young Professional groep waarin jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Heb je zelf aanvullende ideeën? Jouw eigen inbreng in het programma waarderen we ten zeerste. En als onze samenwerking aan het eind van anderhalf jaar van beide kanten bevalt, dan heb je garantie op een vast contract bij de gemeente Groningen.

Hier ga jij je mee bezig houden
Bij de directie Werk & Participatie staan werk en meedoen centraal. Wij coachen werkzoekenden richting werk of participatie, zoeken passende kandidaten bij (moeilijk vervulbare) vacatures en adviseren werkgevers bij vragen over personeel. We vinden het belangrijk dat inwoners die ondersteuning nodig hebben ons gemakkelijk weten te vinden. De drempel om ons te benaderen moet daarom laag zijn. Daarbij willen we ook dichtbij en toegankelijk zijn. Daarom heeft de directie de beweging gemaakt van centraal naar decentraal. Concreet betekent dit dat, naast centrale afdelingen, de directie in vijf verschillende gebieden in de gemeente fysiek is georganiseerd.

Het programmateam Innovatie en Ontwikkeling, waar je komt te werken, werkt centraal en houdt zich onder andere bezig met:

 • het ontwikkelen en uitvoeren van het Werk- en Ontwikkelprogramma (een projectmatig programma met innovatieve projecten);
 • het verbeteren van de dienstverlening;
 • het optimaliseren van de inkoop en beheer van trajecten;
 • het streven naar het leveren van een kwaliteitsslag: onder meer bij werkprocessen, instructies en kaders;
 • het ontwikkelen en uitvoering geven aan het professionaliseringsprogramma voor de coaches (Werk & Participatie);
 • het extra inzetten voor de doelgroep jongeren;
 • ondersteuning bieden bij communicatie en netwerkbeheer;
 • het leveren van een actieve bijdrage aan een nieuw te ontwikkelen Trainingscentrum;
 • het zijn van een adviseur/sparringpartner voor MT leden bij ontwikkelvraagstukken;

De Young Professional zal op bovengenoemde thema's actief worden ingezet. Met daarbij in eerste instantie de focus op het onderdeel jongeren. Binnen onze directie vinden wij het van groot belang dat jongeren voldoende aandacht krijgen, ook nu we meer georganiseerd zijn in de gebieden. Daarom hebben we een projectleider jongeren aangesteld. Deze projectleider heeft binnen onze directie coördinerende taken op het gebied van jongeren, maar ook ontwikkelopgaven. Als Young Professional werk je nauw samen met de projectleider. Taken waar je aan zou kunnen denken zijn: het organiseren van een inspiratiesessie jongeren of, in het kader van professionalisering, het meehelpen opzetten van een leerlijn jongeren.

Uiteraard hangen de taken en opdrachten ook nauw samen met je interesse en talenten.

Hier kom je te werken
Je komt te werken bij de directie Werk en Participatie, bij het Programmateam Innovatie en Ontwikkeling. In dit team werken onder andere projectleiders, ontwikkelmedewerkers en kwaliteitsmedewerkers aan bovengenoemde opgaven. Welke opdracht je ook bij ons gaat uitvoeren, je zult met veel mensen binnen en buiten de directie gaan samenwerken.

Heb jij de drive om je te ontwikkelen in het werkveld van Werk en Participatie? Dan begint bij ons de start van jouw droombaan.
Hier staan wij voor
Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

Hier herken jij je in
Als Young Professional ben je communicatief sterk, politiek sensitief en goed in samenwerking. Je weet anderen te enthousiasmeren en mee te krijgen in veranderingen. Je bent een echte duizendpoot en inzetbaar op een variatie van kleinere en grote projecten. Je hebt een proactieve houding en bent flexibel, waardoor je goed kunt omgaan met de dynamiek van werken bij een gemeente. Je hebt een goed gevoel voor politieke ontwikkelingen en weet hierop in te spelen.


Tijdens je studie heb je ervaren dat samenwerken waardevol en nodig is om een stap verder te komen om doelen te halen. Je kent de uitdaging die daar soms ook bij komt kijken. Je bent positief kritisch op je eigen rol en bij tegenslag of wat tegenwind zet je door. Met vallen en opstaan wil je groeien als Young Professional. Je pikt signalen in je werkomgeving op, durft vragen te stellen en zaken bespreekbaar te maken vanuit nieuwsgierigheid.
Verder ben je recent hbo/wo afgestudeerd (maximaal 2 jaar).

Wil jij het verschil maken in de verdere ontwikkeling van Groningen? We kijken uit naar een kennismaking om onze uitdagingen met jouw talent te verbinden. Tot gauw!

Hier kun je op rekenen

 • je ontvangt een 32-uurscontract voor de duur van 18 maanden;
 • je werkt van maandag tot en met donderdag, waarbij iedere woensdag Young Professional Programma dag is;
 • je salaris is gebaseerd op schaal 8.0 van de cao Gemeenten. Dat betekent voor jou een maandsalaris van € 2.679,- bruto per maand o.b.v. 32 uur;
 • je ontvangt een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag dat je thuis werkt;
 • je bouwt maandelijks een vakantiegeldtoelage op volgens de cao Gemeenten en je bouwt maandelijks verlofuren op, per jaar heb je recht op 160 uur;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • als de samenwerking aan het eind van de 18 maanden van beide kanten bevalt en je krijgt een goede beoordeling, dan bieden we je gegarandeerd een vast contract bij de gemeente Groningen;
 • een opleidingsprogramma met de Young Professional groep en individuele mogelijkheden tot opleidingen;
 • persoonlijke begeleiding door een en jouw mentor vanuit de afdeling;
 • een plezierige werksfeer in een team met fijne collega's;
 • een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt;
 • de mogelijkheid tot deelname aan het Jongerennetwerk (JNG) van de gemeente Groningen; Het JNG organiseert maandelijks 1 à 2 activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, sport en netwerk én ze organiseert een jaarlijkse excursie. Je kan ook actief lid worden en meehelpen organiseren.

Hier beginnen?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Mathilda Oosterhuis via telefoonnummer .
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met , , op het telefoonnummer .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelProgrammamanager
Indicatie salaris (min – max]2679 – 2679
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 32
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijgroningen.nl/vacatures/young-professional-werk--participatie-jongeren-314664

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.