Begeleider Ouderen 's Heeren Loo Zorggroep 24-01-2024

  1. Vacatures Bedum
  2. Begeleider Ouderen ’s Heeren Loo Zorggroep 24-01-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Begeleider Ouderen MVG

"Zie jij mij zoals ik echt ben? Signaleer jij veranderingen in mijn gedrag? Kan jij er voor zorgen dat mijn huis mijn thuis blijft?"

Je kunt reageren t/m 11-02-2024

Contact opnemen

Waar ga je werken?

Jij als begeleider komt te werken in Bedum. Je wordt hierbij ingezet op kleinschalige woningen waar ouderen wonen en dagbesteding ontvangen. Onze cliënten hebben behoefte aan een eenduidige benadering, een duidelijke omgeving en structuur, sommigen hebben moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Voor deze werkzaamheden word je ingezet op de verschillende (MVG) locaties binnen het ouderen cluster.

De begeleiding richt zich op een vaste dagstructuur, afgestemd op het verstandelijke en sociaal emotionele niveau van de individuele cliënt. We willen onze ouder wordende cliënten een zo prettig mogelijke oude dag bezorgen. Dit doen we door de woonomgeving en begeleidingsstijl zo optimaal mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en zorgvragen van iedere individuele cliënt.

Jouw manier

Als medewerker van 's Heeren Loo help je mee aan een goed leven voor mensen met een beperking. Direct of indirect. We gunnen onze cliënten hetzelfde. Een goed leven waarin zij hun dromen waar kunnen maken. Met dichtbij de juiste zorg en liefdevolle mensen. Maar ook zinvol werk of een fijne dagbesteding en leuke vrije tijd.

Jouw ontwikkeling

Bij 's Heeren Loo is leren en ontwikkelen vanzelfsprekend en leuk. Zo blijft jouw werk boeiend en uitdagend. Jaarlijks kun je cursussen en trainingen volgen. We leren van complexe situaties en doen veel aan innovatie. En natuurlijk leren we van elkaar. En het mooie is: jij gaat zelf over jouw loopbaan, inzet en vakkennis.

Jouw leven

Als je goed in je vel zit, werk je fijner. Samen zorgen we dat jouw werktijden passen bij jouw privéleven. En als je in jouw leven aanloopt tegen zorgvragen, dan houden we daar rekening mee. Wil je dichtbij huis werken? We hebben locaties door heel Nederland. En blijf je graag fit? Ook hier draagt 's Heeren Loo graag aan bij.

Wie ga je helpen?

Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een cliënt met MVG niet goed kan uitleggen waarom hij boos of verdrietig is, uit hij dit soms in verbale of non-verbale boosheid.

In deze woning wonen ouder wordende cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking, in combinatie met ASS en/of psychiatrische problematiek. De cliënten zijn sociaal beperkt en nauwelijks zelfstandig. Er kan sprake zijn van risicovol gedrag wat zich kan uiten in verbale agressie, lichamelijke agressie, dwangmatig en reactief gedrag. In de begeleiding en verzorging focus je dan ook op de kracht, aanleg en talent bij de cliënt. Je houdt in stand wat de cliënt zelf kan. Of je zoekt nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt.

Hoe ga je helpen?

Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. Je bent altijd eenduidig in je begeleidingsstijl en zorgt voor veiligheid, structuur en bescherming. Je weet hoe jij voor de cliënten een prettige oude dag kan creëren. Dit doe je door rust, aandacht en geborgenheid te bieden.

Je hebt oog voor de cliënt en biedt ondersteuning waar nodig. Je vindt het leuk om de kar te trekken als het gaat om het bieden van de juiste zorg en dagbesteding aan huis. Jij staat stevig in je schoenen en durft hierbij te kijken naar je eigen handelen. Hierin toon je initiatief en beschik je over de nodige creativiteit. Je bent het aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Je stimuleert cliënten in zelfredzaamheid en houdt de vaardigheden die zij hebben in stand. Dit maakt jou waardevol. Voor de cliënten en voor jouw collega's!

Dit bieden wij

  • Salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg tussen de 2338 euro en 3294 euro op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
  • Voor begeleiders die werken met zeer intensieve groepen cliënten is er een extra arbeidsmarkt toeslag van 5%.
  • Vakantiegeld 8% in mei en eindejaarsuitkering 8,33% in december.
  • 144 uur vakantie én 57 uur balansverlof per jaar op basis van een dienstverband van 36 uur per week.
  • Als medewerker van de grootste zorgaanbieder in de Nederlandse gehandicaptenzorg profiteer je van talloze carrièrekansen en ruime doorgroeimogelijkheden.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling.
  • We werken binnen 's Heeren Loo persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd jouw persoonlijke wensen hier zoveel mogelijk op afstemt.

Over 's Heeren Loo

's Heeren Loo helpt mensen met een lichte tot ernstige (verstandelijke) beperking. Van jong tot oud, in heel Nederland. We geven de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. Lichte zorg waar het kan en intensieve zorg als het nodig is. Want de cliënt staat centraal. En met onze jarenlange kennis en ervaring, aangevuld met onze wetenschappelijke onderzoeken, helpen wij dagelijks onze cliënten én medewerkers verder.

Sollicitatieprocedure

Een gesprek waarin wij jou leren kennen en onderzoeken waar jij tot je recht komt. Dat vinden wij belangrijk! Dat cv komt later wel. Eerst tijd voor een leuke kennismaking met onze recruiter. Dat kan telefonisch, maar ook onder het genot van een kopje koffie. Of bijvoorbeeld tijdens een inloopmoment of een wandeling over één van onze prachtige woonzorgparken. Samen kijken wij naar de beste plek voor jou binnen 's Heeren Loo.

Bel, app of mail met (recruiter) op telefoonnummer: of e-mailadres: om een kennismaking in te plannen!

Leuk dat je belangstelling hebt in een baan bij 's Heeren Loo.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBegeleider
Indicatie salaris (min – max]2338 – 3294
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheTransport/Opslag/Distributie
LocatieBedum, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.sheerenloo.nl/vacatures/begeleider-ouderen-mvg-1053104

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.