Sociaal Cultureel Werker FPC Dr. S. van Mesdag 02-05-2024

  1. Vacatures Bedum
  2. Sociaal Cultureel Werker FPC Dr. S. van Mesdag 02-05-2024

Werken in Bedum

 

Introductie vacature 

Sociaal Cultureel Werker (26 uur)

Ben jij goed in het bedenken en het organiseren van culturele activiteiten?

Waar ga je aan de slag?

Forensisch Psychiatrisch Centrum Dr. S. van Mesdag heeft een maatschappelijke opdracht: patiënten behandelen die voor de samenleving en/of voor zichzelf een gevaar vormen. Wij behandelen patiënten met een psychiatrische stoornis met als doel een herhaling van het delictgedrag te voorkomen. Zo dragen wij bij aan de veiligheid van de samenleving en kunnen we het perspectief van onze patiënten op een betekenisvol bestaan verbeteren. Deze maatschappelijke opdracht kunnen wij alleen bereiken met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers die waardevol werk verrichten.

Wat ga je doen?

Als Sociaal Cultureel Werker maak je deel uit van het Behandelhuis, welke bestaat uit de afdelingen Diagnostiek, Onderzoek, Training en Therapieën, Sociaal Juridische Dienstverlening, Forensisch Systeemwerk, Medische Dienst, Sport en Sociaal Cultureel Werk (SCW). De afdeling SCW houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten op het terrein van kunst en cultuur, ontspanning en vrijetijdsbesteding voor patiënten.
Uitgangspunt is hierbij dat de activiteiten een laagdrempelig karakter hebben en dat de patiënten, die aan de activiteiten deelnemen en deze organiseren, dit als ontspanning én een zinvolle vrijetijdsbesteding ervaren. Je motiveert patiënten om actief deel te nemen aan de georganiseerde activiteiten en je signaleert de wensen. Bij het SCW bestaan een aantal werkplekken voor patiënten die je als SCW'er begeleidt. Je werkt om het weekend op zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur. De overige uren worden doordeweeks in afstemming met de rest van het team ingepland.

Wat kom je brengen?

  • Je bent in het bezit van diploma op mbo niveau 4 in de richting van SPW, Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen of soortgelijk;
  • Bij voorkeur stage- en/of werkervaring binnen de forensische setting;
  • Hebt affiniteit met psychiatrische patiënten en kunt deze op een respectvolle wijze motiveren en stimuleren.

Wie ben je?

  • Je herkent je in de kernwaarden menswaardig, rechtvaardig en groei;
  • Je bent sociaal, creatief en communicatief vaardig;
  • Bent in staat om je in nieuwe situaties snel en flexibel aan te passen en bent omgevingsbewust;
  • Kunt goed reflecteren op je eigen handelen, hebt zelfkennis en een gezonde dosis zelfvertrouwen
  • Tot slot ben je integer en betrouwbaar.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving, waarin je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in uitstekende zorg voor onze patiënten en in ons personeel. Daarom heb je bij ons mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op passende arbeidsvoorwaarden conform de cao-ggz.
De functie is ingeschaald in FWG-groep 45 Je salaris bedraagt minimaal € 2.451,- en maximaal € 3.863,- bruto per maand bij een volledig dienstverband, afhankelijk van je opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk, uiteraard in overleg.

Ben je enthousiast?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stijn Wopereis, Zorginhoudelijk Manager, via . Solliciteren kan tot en met woensdag 15 mei 2024 via de onderstaande button. De selectiegesprekken zijn gepland op donderdag 23 mei 2024. Zien wij jou graag als nieuwe collega, dan is het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een vast onderdeel van de selectieprocedure.

Houd daarom deze postvakken ook in de gaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Of kom direct in contact

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelActiviteitenbegeleider
Indicatie salaris (min – max]2451 – 3863
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)26 – 26
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheGezondheidszorg/Welzijn
LocatieGroningen, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbijvanmesdag.nl/vacature/sociaal-cultureel-werker-26-uur/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitbedum.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Bedum en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.